Tänä liputuspäivänä
käytän vanhaa blogimateriaaliani
sivulta Runoilijan kakkua ja suklaata:
Sen lisäksi että on Runebergin päivä,
kaikilla on kahvipöydässään
joko rouva Runebergin keksinmuruisia
Runebergintorttuja
Runebergintorttuja
tai sitten tällaista sydämellistä
gluteenitonta
gluteenitonta
ja helppoa Runebergin kakkua.
Gluteeniton
Runoilijan kakku
♥
150 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl gluteenittomia tummia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vadelmahilloa
ripaus suolaa
Helppo päällys:
n: 1 dl tomusokeria
1 rkl vadelmahilloa
2 tl kylmää vettä
Vaahdota sokeri ja voi.Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.Lisää taikinaan vadelmahillo.Yhdistä jauhot ja kuivat mausteet ja lisää ne taikinaan.Kaada gluteenittomilla jauhoilla jauhotettuun ja esim voilla voideltuun kakkuvuokaan.Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Voit kostuttaa kakun jäähtyneenä vaikkapa rommilla,mutta kakku on maukas sellaisenaankin,ilman turhia karvasmanteliöljyjä
ja nesteillä liottamista.
Päällys:
Sekoita päällyksen kaikki ainekset keskenään ja levitä lastalla kakun päälle.
Kakunpäällisainekset
kostuttavat sopivasti kakkua.
Olkoon päiväsi runollinen
♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥