Translate

2.2.2018

Kaksosia, hymyjä, punaisia asuja, lettuja ja porkkanakakkua!




Tänään on Kaksosten päivä
Vuonna 2018 Kaksosten päivän teemana on Samasta puusta eri omenat. 

Tällä halutaan muistuttaa siitä, että kukin kaksosista tai kolmosista on ainutlaatuinen, 
vaikka muistuttaisi ulkonäöltään kaksos- tai kolmossisarustaan.

On tärkeää, että monikkolasten lähipiiri, sukulaiset, tuttavat sekä päiväkodin ja koulun 
henkilöstö kohtelevat lapsia yksilöllisesti.
”Kaksosena syntynyt on kaksosuudestaan huolimatta oma ainutkertainen persoona. 
Kaksosia ei pidä niputtaa, vaan kohdata kukin omana yksilönä. Tähän voi jokainen kaksosten lähipiirissä vaikuttaa.”
Monikkoperheet ry 

Alueyhdistyksissä tapahtuu:

Alueelliset monikkoperheyhdistykset järjestävät 
perheille suunnattuja tapahtumia omalla alueellaan. 
Tarkat tiedot näistä tapahtumista 
Kaksosten päivän tapahtumat alueyhdistyksissä.


Teemapäivissä on tänään myöskin  
Anna lapselle hymy -päivä. 





Tänään saat myös mieluusti
Pukeutua punaiseen.

Maailman sydänpäivänä pukeudumme punaiseen, sillä 
haluamme kiinnittää punaisella värillä huomiota sydänterveyden 
edistämiseen. Me kaikki voimme vaikuttaa 

oman sydämemme hyvinvointiin 
kiinnittämällä huomiota elintapoihimme. 





Tänään sattuu olemaan myös Ohukaispäivä.  

Gluteenittomat letut: 

n 3 dl gluteenittomia hienoja jauhoja
0,5 tl suolaa
5 dl huoneenlämpöistä maitoa
(jos haluat rapeita lettuja, 
korvaa puolet maidosta vichyllä!)
1-2 kananmunia
0,5 dl sulaa voita

Paistamiseen voita

Sekoita jauhot ja suola keskenään.
Lisää neste, kananmunat
ja voisula hyvin sekoittaen.
Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
Paista taikinasta pieniä tai isoja ohukaisia ohukaispannulla.
Paista ohukaisia muutama minuutti molemmilta puolilta.


Nauti hyvässä seurassa!  









Gluteeniton Porkkanakakku: 

Laita uuni kuumenemaan 195 asteeseen.
Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se g.jauhoilla.

Ohje: 


4 munaa
3dl sokeria
2,5dl glut.jauhoja
2tl soodaa
1½tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
  5 isoa porkkanaa raasteena
1½dl ruokaöljyä


Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
+ ruokaöljy ja porkkanaraaste. Sekoita kaikki keskenään.
Paista alimmalla tasolla n 45 minuuuttia
Kumoa jäähtyneenä. 



Kakun voi syödä tällaisenaan 

tai tehdä sen päälle  
valkosuklaatomusokerikuorrutteen.  

Sitä juustokuorrutetta inhoan niin,  
että sitä en laita tähän koskaan. =)
Kakun voi hyvin pakastaa ilman kuorrutetta.