Translate

29.8.2017

Yrttisuolapäivä

 

 

Vähemmän suolaa, 
enemmän yrttejä. 



Tätä itse tehtyä yrttisuolaa 
ei tarvitse piilotella kaapissa: 

5 dl karkeaa merisuolaa
½ dl lipstikkaa
1 dl persiljaa
1/2 dl timjamia
1/2 dl korianteria
1 chili (omasta puutarhasta)
½ raastettu sitruunan kuori
1-2 kehäkukan terälehdet
muutama basilikan
muutama mintun lehti
muutama krassin terälehti 


Tee näin;
Laita kaikki ainekset kehäkukkaa ja krassia lukuun ottamatta blenderiin. Ajele hienoksi blenderillä. Levitä suola leivinpaperin päälle vadille. Lisää muutama kehäkukan ja krassin terälehtiä suolan päälle. Anna kuivua huoneenlämmössä 3-4 päivää, kunnes suola on kuivunut. Laita valmis suola lasipurkkeihin.


-Eat&Go-


Kokeilemisen arvoinen makusuola 
  kalaruoan kaveriksi 
on sekoitus, jossa on kuivattua tilliä, 
persiljaa ja ruohosipulia. 

-Itsetehty makusuola- 



Valitse omaan sekoitukseesi 
rohkeasti omia lempiyrttejäsi 
ja tee itse suolasi. 



Tänään on 
Yrttisuolapäivä.







Ei kommentteja: