Translate

30.6.2014

Ruusuhillo


.•đŸŒž•.¸¸. •đŸŒž• .¸¸.•đŸŒž•.










NÀissÀ purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:


2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terĂ€lehtiĂ€ 
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n  sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettÀ
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sÀvyÀ, ei vÀlttÀmÀtön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan  










KeitÀ ruusun terÀlehtiÀ ja sitruunankuorta
vedessĂ€ n.15- 20 minuuttia 
tai kunnes terÀlehtien vÀri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen kattilaan.
TĂ€ssĂ€ vaiheessa keitos saattaa nĂ€yttÀÀ hailakalta, 
mutta sokerin lisÀÀminen muuttaa vĂ€rin kirkkaan jalokivimaiseksi. 
Kaada sekaan hillosokeri ja keitĂ€ parisenkymmentĂ€ minuuttia. 
Mausta loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. 

Tee hyytelökoe: 
Kaada ruusuhyytelöÀ lautaselle 
ja vedĂ€ lusikalla ura hyytelön keskelle, 
mikÀli hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielĂ€ keittĂ€mistĂ€. 


Purkita pieniin purkkeihin. 

Tarjoa vastapaahdetulla leivÀllÀ,
rapeilla letuilla, 
jÀÀtelön
tai miedon vuohenjuuston kera.





Koska meillĂ€ nĂ€itĂ€ Valamonruusuja on hirmuisesti, 
testasin tĂ€tĂ€ fb-ystĂ€vĂ€n reseptiĂ€.  

Jos haluat tehdÀ ruususiirappia,
keitÀ seosta vÀhemmÀn aikaa ja vÀhennÀ
hyytelösokerin mÀÀrÀÀ! 






Voi ihanuus,
mikÀ ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!  






.•đŸŒž•.¸¸. •đŸŒž• .¸¸.•đŸŒž•. 



Odotan vesi kielellĂ€ jo seuraavia lettukestejĂ€mme. 

NiistĂ€ tulee suorastaan ylelliset! =) 


Punainen vĂ€ri piristÀÀ kaikissa muodoissaan, 
kun ulkona on mĂ€rkÀÀ ja harmaata. 

♥️