Translate

30.6.2014

Ruusuhillo


.•🌾•.¸¸. •🌾• .¸¸.•🌾•.










NÀissÀ purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:


2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terĂ€lehtiĂ€ 
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n  sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettÀ
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sÀvyÀ, ei vÀlttÀmÀtön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan  










KeitÀ ruusun terÀlehtiÀ ja sitruunankuorta
vedessĂ€ n.15- 20 minuuttia 
tai kunnes terÀlehtien vÀri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen kattilaan.
TĂ€ssĂ€ vaiheessa keitos saattaa nĂ€yttÀÀ hailakalta, 
mutta sokerin lisÀÀminen muuttaa vĂ€rin kirkkaan jalokivimaiseksi. 
Kaada sekaan hillosokeri ja keitĂ€ parisenkymmentĂ€ minuuttia. 
Mausta loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. 

Tee hyytelökoe: 
Kaada ruusuhyytelöÀ lautaselle 
ja vedĂ€ lusikalla ura hyytelön keskelle, 
mikÀli hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielĂ€ keittĂ€mistĂ€. 


Purkita pieniin purkkeihin. 

Tarjoa vastapaahdetulla leivÀllÀ,
rapeilla letuilla, 
jÀÀtelön
tai miedon vuohenjuuston kera.





Koska meillĂ€ nĂ€itĂ€ Valamonruusuja on hirmuisesti, 
testasin tĂ€tĂ€ fb-ystĂ€vĂ€n reseptiĂ€.  

Jos haluat tehdÀ ruususiirappia,
keitÀ seosta vÀhemmÀn aikaa ja vÀhennÀ
hyytelösokerin mÀÀrÀÀ! 






Voi ihanuus,
mikÀ ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!  






.•🌾•.¸¸. •🌾• .¸¸.•🌾•. 



Odotan vesi kielellĂ€ jo seuraavia lettukestejĂ€mme. 

NiistĂ€ tulee suorastaan ylelliset! =) 


Punainen vĂ€ri piristÀÀ kaikissa muodoissaan, 
kun ulkona on mĂ€rkÀÀ ja harmaata. 

♥️







12 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Oi, vesi ihan nousee kielelle.

Sisko kirjoitti...

Uskon ettÀ on todella herkullista ja myös ihanan vÀristÀ. Kiitos ohjeesta :)

Ulla kirjoitti...

Una, tuota minun on kokeiltava. Ihana vÀri.

Hallatar kirjoitti...

=) Ajatteles, se tuoksuu ja maistuu ruusuille. =) Tuntee itsensÀ rinsessaksi kun tÀtÀ nautiskelee. =)

Hallatar kirjoitti...

On se. Rubiininpunaista ja suorastaan kuninkaallista. =)

Hallatar kirjoitti...

Kokeile ihmeessÀ! =)

Miekin ajattelin tehdÀ uuden annoksen tÀssÀ heti kun muistan hakea kaupasta lisÀÀ hyytelösokeria. =)

aimarii kirjoitti...

Oi, oi, miten makeaa ja myös makean vÀristÀ.

Susanna Hietanen kirjoitti...

Valamonruusuja riittÀÀ meillÀkin - tÀtÀhÀn voisi vaikka kokeilla :-)

Hallatar kirjoitti...

Siirappi on makiaa. =) Suloisen punaista siitÀ tosiaan tuli. =)

Hallatar kirjoitti...

Kokeile ihmeessÀ. =)))

ruusutarha.blogspot.fi kirjoitti...

Mietinkin juuri mistÀ ruususta hilloa teit? Itse sain opetella sitÀ kerran Ruusulaaksossa Bulgariassa damaskonruususta. Valamonruusua pitÀÀ minunkin kokeilla tuollaisena. Kiitos! Sitten kun se kukkii....tÀÀllÀ ollaan aika pohjoisessa.

Hallatar kirjoitti...

Kokeilemaan vaan!