.•đž•.¸¸. •đž• .¸¸.•đž•.
NÀissÀ purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:
2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terÀlehtiÀ
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettÀ
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sÀvyÀ, ei vÀlttÀmÀtön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan
1.n sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettÀ
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sÀvyÀ, ei vÀlttÀmÀtön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan
KeitÀ ruusun terÀlehtiÀ ja sitruunankuorta
vedessÀ n.15- 20 minuuttia
vedessÀ n.15- 20 minuuttia
tai kunnes
terÀlehtien vÀri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen
kattilaan.
TÀssÀ vaiheessa keitos saattaa nÀyttÀÀ hailakalta,
mutta
sokerin lisÀÀminen muuttaa vÀrin kirkkaan jalokivimaiseksi.
Kaada sekaan
hillosokeri ja keitÀ parisenkymmentÀ minuuttia.
Mausta
loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
Tee hyytelökoe:
Kaada
ruusuhyytelöÀ lautaselle
ja vedÀ lusikalla ura hyytelön keskelle,
ja vedÀ lusikalla ura hyytelön keskelle,
mikÀli
hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielÀ keittÀmistÀ.
jatka vielÀ keittÀmistÀ.
Purkita pieniin
purkkeihin.
Tarjoa vastapaahdetulla leivÀllÀ,
rapeilla letuilla,
rapeilla letuilla,
jÀÀtelön
tai miedon vuohenjuuston kera.
tai miedon vuohenjuuston kera.
Koska meillÀ nÀitÀ Valamonruusuja on hirmuisesti,
testasin tÀtÀ fb-ystÀvÀn reseptiÀ.
Jos haluat tehdÀ ruususiirappia,
keitÀ seosta vÀhemmÀn aikaa ja vÀhennÀ
hyytelösokerin mÀÀrÀÀ!
Voi ihanuus,
mikÀ ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!
mikÀ ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!
Odotan vesi kielellÀ jo seuraavia lettukestejÀmme.
NiistÀ tulee suorastaan ylelliset! =)
Punainen vÀri piristÀÀ kaikissa muodoissaan,
kun ulkona on mÀrkÀÀ ja harmaata.
♥️