.•🌸•.¸¸. •🌸• .¸¸.•🌸•.
Näissä purkeissa on jotakin punaista ja herkullista
johon tarvitset:
2 litraa kevyesti mittaan sullottuja ruusun terälehtiä
(luomua ja tuoksuvaa lajiketta)
1.n sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettä
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sävyä, ei välttämätön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan
1.n sitruunan kuorisuikaleita
8 dl vettä
½ rasiaa hyytelösokeria
1/2 dl fariinisokeria (voimistaa sävyä, ei välttämätön)
1 sitruunan mehu
vaniljasokeria maun mukaan
Keitä ruusun terälehtiä ja sitruunankuorta
vedessä n.15- 20 minuuttia
vedessä n.15- 20 minuuttia
tai kunnes
terälehtien väri on vaalea.
Siilivöi lehdet pois ja kaada liemi toiseen
kattilaan.
Tässä vaiheessa keitos saattaa näyttää hailakalta,
mutta
sokerin lisääminen muuttaa värin kirkkaan jalokivimaiseksi.
Kaada sekaan
hillosokeri ja keitä parisenkymmentä minuuttia.
Mausta
loppuvaiheessa vastapuristetulla sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
Tee hyytelökoe:
Kaada
ruusuhyytelöä lautaselle
ja vedä lusikalla ura hyytelön keskelle,
ja vedä lusikalla ura hyytelön keskelle,
mikäli
hyytelö valuu takaisin uraan,
jatka vielä keittämistä.
jatka vielä keittämistä.
Purkita pieniin
purkkeihin.
Tarjoa vastapaahdetulla leivällä,
rapeilla letuilla,
rapeilla letuilla,
jäätelön
tai miedon vuohenjuuston kera.
tai miedon vuohenjuuston kera.
Koska meillä näitä Valamonruusuja on hirmuisesti,
testasin tätä fb-ystävän reseptiä.
Jos haluat tehdä ruususiirappia,
keitä seosta vähemmän aikaa ja vähennä
hyytelösokerin määrää!
Voi ihanuus,
mikä ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!
mikä ruusuntuoksu
tuosta keitoksesta
koko Pikkutaloon tulvikaan!
Odotan vesi kielellä jo seuraavia lettukestejämme.
Niistä tulee suorastaan ylelliset! =)
Punainen väri piristää kaikissa muodoissaan,
kun ulkona on märkää ja harmaata.
♥️