Translate

10.8.2012

Kylmiä ovat jo yöt




Viime yönä on ollut tosi kylmää elokuun kuulaaksi yöksi. 
Viiden aikaan aamullakin oli ulkona vain kokonaista viisi astetta lämmintä. 

Kelloköynnökset ovat saaneet lehtiinsä jo tummanvioletinpunaisen syysvärityksen. Taidan kantaa yhden niistä, sen joka ei vieläkään ole ehtinyt tarttua mihinkään, sisälle kasvihuoneeseen jatkamaan eloaan.
Pihlajanmarjat ovat kohtsillään valmiita. Vartoovat tiklejä ja tilhilaumoja. Päivänkakkarat ovat jo kukkansa kukkineet. Ruusut tekevät kiulukoita. Herukat ovat valmiita. Tervaleppien lehdet ovat ruskettuneet ja osin jo pois pudonneet.

Oliko se kesä nyt jo tässä ja meni jo vihellellen matkoihinsa? 
Ihan turhaanko mie vielä ostin sitruunantuoksuisia hyttyskynttilöitä 
illanviettoihin telttakatosta varten?
Eiväthän meidän tomaatitkaan ole vielä 
punaisia? 

Mie jo niin totuin muutaman kuukauden kulkemaan
ja oleilemaan keväällä vanhoista pitkiksistä reväistyissä remppasortseissani, 
että en taho vielä laittaa pitkiksiä jalkaan. Ei, ei, ei!
Vaikka tuo Hani on alkanut jo nyrpistellä niitä
rakkaita repalelahkeitani, hiukan maalitahraisia...

Mutta nyt pitää olla vielä kesä! 
Jalkoja jo palelee niin 
että feikkicrokseihin pitää tunkea villasukka 
pihalla poiketessaan... 
Olen mie varmaan hemaiseva näky...;D 


Mie kannoin tuon viime talvena sisällä talvettamani hempeän värisen lempipelakuuni jo taas takaisin sisään tässä jokunen päivä sitten. Tuossa se katselee pihalle keittiön ikkunalaudalla ja haukottelee ihan selkeesti ikävissään.

Pitänee tuoda pihalta sille kavereita. Niitä muita pelargonioita. Yksi kutakin väriä, koska ikkunalautoja on mininaalisesti näin pienessä torpassa. Sen sitten näkee, miten ne kukin pärjäävät talven. Talvetettavaksi aiotut kannattaa nostaa sisään ennen kuin niiden lehtiin ilmestyy punainen kylmettymisrengas. Jos se ehtii niihin tulla, kasvi tiputtaa kaikki lehtensä sisätiloihin päästyään ja alkaa nukkua talviunta.
Mie haluaisin että ne vielä hetken oikeasti & heleästi kukkisivat, koska eivät näköjään pihalla ehtine tämän enempää kukoistaa ko säät vaan kylmenevät niin.

Miun piti olla jo tähän aikaan opiskelemassa puutarhanhoitoa, mutta siihen asiaan tuli hieman takapakkia. Terveysseikkoja, taloudellisia juttuja ja taloremppakin vaikuttaa omalla tavallaan... Lupasivat pitää opiskelupaikkaa vuoden varattuna miulle... Jos vaikka tilanteeni muuttuisi. Snif. Haave hypähti taas kauemmaksi...

Pikkulinnut kerääntyvät lintujen ruokintalaudalle kurkkimaan, eikö lintubaari vieläkään ole auki. Joskus tulevat suurellakin porukalla tähyilemään ja pettyneinä hetken rupateltuaan lehähtävät pois. Varsinkin eräs yksinäinen varpunen koettaa viestitellä aivan selvästi baarin avauksen olevan sillekin loppukesän tapaus, mutta baari ei nyt vielä aukene. Ihan vielä en laita niille auringonkukan siemeniä koska kaikkialla on runsaasti tarjolla maukkaita kasvien siemeniä ja näkyypä ötököitäkin olevan vielä jos jonkinlaisia kömpimässä siellä täällä ja surisemassa jopa korvan juuressa.