Translate

27.1.2025

Suklaisia suupaloja



Chocolate Cake Day

Olet juuri tullut töihin, jossa joku ihana sielu on laittanut esiin suklaakuppikakkuja, jokaiselle oman. Ihmettelet varmaan, mikä juhlapäivä tänään onkaan ja minäpä vastaan: 27. tammikuuta on tärkeä ja herkullinen suklaakakkupäivä
2000-luvun alussa kehitelty suklaakakkupäivä on kunnianosoitus suklaan ja suklaakakun hämmästyttävälle historialliselle merkitykselle. Suklaakakku on kaikkialla maailmassa juhlan, lämmön sekä hemmottelun symboli. Tämän vuoksi tällä teemapäivällä on erityinen paikka  jälkiruokien ystävien sydämissä. 







Päivän viettäminen on herkullisen yksinkertaista:

Tee suklaakakkutaikina ja tee siitä aamulla ensin suklaapannukakkuja, joiden päällä on karamellisiirappia ja kermavaahtoa. Käytä loput taikinasta suklaakuppikakkujen valmistamiseen, aseta mansikka jokaisen keskelle ja vie ne töihin jakaaksesi työkavereidesi kanssa. 
Nauti suklaakakkua lounaan jälkiruoaksi. 
Tee itse suklaakakku. Sinun ei tarvitse pitäytyä nykyaikaisissa resepteissä. Voit kokeilla kaikenlaisia ​​yhdistelmiä, matchasta pistaasipähkinään. Voit tarjoilla luomuksesi ystävillesi nähdäksesi, mitä he ajattelevat.
Tai marssi lempileipomoosi ja osta omaksesi jokin suklaisista herkullisista taideteoksista. 

 


 

 Anna suklaakakku lahjaksi. 

Suklaa on esiintynyt myös useissa kirjoissa ja elokuvissa toimien hemmottelemisen ja mukavuuden symbolina. Vink-vink.

 


Kun käytämme hetken pohtimalla suklaakakun historiaa, on selvää, että matka kaakaopavuista lautasellemme on juhlimisen arvoinen tarina.
Yli 260 vuotta sitten Amerikassa, vuosina 1764-1765 irlantilainen maahanmuuttaja John Hannon tapasi amerikkalaisen Dr. James Bakerin. Miehet tekivät yhdessä suklaata, jauhamalla kaakaopapuja kahden massiivisen pyöreän myllynkiven välissä.
Alkuaikoina,1830- ja 1840-luvuilla suklaa oli pääasiassa suklaajuomaa, joka sekoitettiin veteen, eikä se ollut edes makeaa. 
Suklaan makeuttaminen loi kaakaosta herkullisen. 
Ensimmäinen suklaakakkuresepti ilmestyi 1847 ja leipurit alkoivat lisätä suklaata kakkutaikinaansa.

 

 

 


 

Coenraad Van Houten keksi vuonna 1828 menetelmän, jolla hän pystyi poistamaan mekaanisesti rasvaa kaakaosta, jolloin syntyi kaakaojauhe. Pian sen jälkeen ilmestyivät suklaakaramellit. Maitosuklaan ilmestyminen kesti vuoteen 1876 asti. Conrad Van Houten on syy siihen, että meillä on suklaata.

Muun muassa Suomessa on saatu nauttia Van Houtenin herkuista jo vuodesta 1921, yli sata vuotta! 
1920-luvulla myytiin myös jo ensimmäisiä valmissuklaakakkuja. 
Vuonna 1947 myyntiin tulivat ensimmäiset suklaakakkusekoitukset, jotta kotonakin voi helposti valmistaa tuota herkkua. Melkein kuka tahansa pystyi siihen, vaikka hänellä ei olisi kokemusta keittiötöistä. 

Suklaakakku mukissa käsite yleistyi 2000-luvun alussa, ja se tarjosi nopean ja kätevän tavan nauttia yksittäinen suklaakakku-annos muutamassa minuutissa. Tarvitset vain mukin, mikroaaltouunin ja muutamia perusaineita!
Vuonna 2008 Hakasima-Nilasarin ruokakoulu teki uskomattoman hienon saavutuksen. He leipoivat kakun, joka oli 33 metriä korkea, 9 metriä leveä ja painoi hieman yli 18 tonnia. Sen ainesosat olivat 1,6 tonnia sokeria, 3,2 tonnia kananmunia ja tietysti 243 kiloa suklaajauhetta! 

 

Kakkuihin käytetyn suklaan kaakaon prosenttiosuus voi vaikuttaa merkittävästi makuun. Korkeampi kaakaopitoisuus tuottaa täyteläisemmän, voimakkaamman suklaamaun, kun taas pienempi kaakaopitoisuus antaa makeamman, miedomman maun. 


Suklaakakkupäivä
Chocolate Cake Day
#ChocolateCakeDay.


DOTY
Doraihome
Checkiday
Lejos.fi 






 

 


Ei kommentteja: