Translate

23.2.2019

World Peace and Understanding Day







Maailmanrauha, on vapauden, rauhan ja onnellisuuden aate kaikkien kansakuntien ja/tai ihmisten välillä. Maailmanrauha on utopistinen ajatus planeetanlaajuisesta väkivallattomuuden tilasta, jossa kansakunnat tekevät tietoisesti yhteistyötä joko vapaaehtoisesti tai sotaa estävän järjestelmän alaisina. 
Vaikka maailmanrauha -termiä käytetään joskus kaikenlaisten vihollisuuksien lopettamisesta yksittäisten ihmisten välillä, maailmanrauha yleensä viittaa maailmanlaajuisten ja alueellisten sotien lopettamiseen sekä tulevien konfliktien ratkaisemiseen väkivallattomin keinoin. 


Mahdollisuus


Maailmanrauha on teoriassa mahdollista saavuttaa, mutta jotkut uskovat ihmisluonnon luontaisesti hylkivän sitä. Tämä uskomus juontuu käsityksestä, että ihmiset ovat luontaisesti väkivaltaisia tai että joissakin tilanteissa järkiperäiset toimivat valitsevat väkivaltaisen toimintatavan. 
Toisaalta joidenkin muiden näkemysten mukaan sotiminen ei ole synnynnäinen osa ihmisyyttä, ja harhauskomus ihmisten luontaisesta väkivaltaisuudesta estää maailmanrauhan saavuttamisen. 


Jos maailmanrauha määritellään ei pelkästään kansakuntien vaan myös yksilöiden välisen vihamielisyyden, väkivallan ja konfliktien puuttumiseksi, maailmanrauha tarkoittaisi maailmanlaajuista loppua väkivallalle ja laitoksille, joiden olemassaolo perustuu väkivallan uhkaan. 
Näin esimerkiksi poliisityötä ei olisi, koska voimankäyttö on eräs väkivallan muoto. Ei voisi olla myöskään sellaisia julkisen vallan tahoja, jotka käyttävät väkivallan tai voimankäytön uhkaa esimerkiksi verojen keräämiseen tai rajanvalvontaan. /Wikipedia 













Tänään on myös mm Banaanileipäpäivä. 
Sen leivonta ei liene Suomessa kovin suosittua... 
- Itse olen kyllä leivän 
päälle makkaraleikkeiden 
sijaan laittanut monesti 
banaaninpuolikkaat. Nam.


Koirankeksipäiväkin on nyt sekä
 Pelaa tennistä, sekä
Curling on nastaa -teemapäivät.