6.9.2017

Vlogi vs blogiMitä mieltä olet videoblogeista eli vlogeista?
Hakkaavatko ne perinteisemmät kirjoitetut ja kuvitetut blogit?
Itse en oikein jaksa vlogeja seurata. Maailmassa on liikaa ääntä mielestäni muutenkin, niin että mieluummin luen asioita tekstinä omassa rauhassani, omaan tahtiini, (esim keskellä yötä kun muut jo nukkuvat) ja katselen kiinteitä kuvia, kuin kuuntelen jonkun vuolasta selostusta jostakin tietystä, mielestäni ei niin kovin tärkeästä asiasta.

Videoita, omaa ääntään ja ulkonäköään julkisesti käyttävä vloggaaja on ehkä luonteeltaan erilainen kuin tekstiin ja kiinteisiin kuviin turvautuva bloggaaja. Me blogistit saamme olla kuinka erakkoja tahansa. On tietenkin sellaisiakin bloggaajiakin joiden kasvot ja ääni ovat esillä mediassa muutenkin kuin vain pikkukuvana blogin sivupalkissa, mutta heitä on murto-osa.

Kaitpa vlogeille oli tarvetta koska ne ovat niin suosittuja. Nykyihmiset kaipaavat vielä puhettakin tässä tiedontulvan nettimaailmassa ja arvostavat liikkuvaa kuvaa. Varmasti.

Ehkä olen itse vaan enemmän perinteisemmän perään. Kuva, kuten vanha sanonta kuuluu, kertoo minulle enemmän kuin tuhat sanaa. Enkä jaksaisi kuunnella välttämättä niitä tuhatta sanaa...

En jaksa kuunnella radiotakaan kun toimittajat selittävät siellä omia asioitaan, ihan kuin radiokanavatkin olisivat heidän henkilökohtaisia jaarittelupaikkojaan.

Minä menen jo tuolla ja viheltelen, ajatellen ihan jo muita asioita, ennen kuin jonkun selostama radion naurutyrskyselite tahi vloggaajavideo on edes puolitiessään...
Mutta hei, kukin tyylillään.

PS: älkää vloggarit nyt loukkaantuko.
Kyllä teille jää vielä tuhansia tai satoja
tuhansia faneja vaikka minä en siinä joukossa olisikaan. :)
4 kommenttia:

  1. Mieluumin luen omassa hiljaisuudessa blogeja kuin kuuntelen höpinöitä.
    Aurinkoista syksyä!

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta vanha kunnon blogi on parempi...minustakin..:)

    VastaaPoista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥