Tänään alkaa Keliakiaviikko
4.-10.9.2017Viikon teemalla halutaan madaltaa keliakiaa sairastavien ja muiden gluteenitonta ruokavaliota noudattavien kynnystä ruokailla kodin ulkopuolella.
Tarjoamme ammattikeittiölle tietoa gluteenittoman ruokavalion turvallisesta toteuttamisesta ja teemme uutta Gluteenittoman palvelun merkkiä tunnetuksi sekä ravintoloille että asiakkaille.
Keliakiayhdistykset järjestävät viikon aikana eri puolilla Suomea ruokailu- ja muita tapahtumia, joissa päästään nauttimaan yhdessä gluteenittomia herkkuja ja keskustelemaan kodin ulkopuoliseen ruokailuun liittyvistä teemoista.
Tapahtumat eri puolilla Suomea
/Keliakialiitto
Tänään alkaa myöskin
Päijät-Hämeen Ravitsemusviikko
Päijät-Hämeen alueen toimijat toteuttavat asukkailleen hyviä ruokatekoja. Tavoitteena on sadan hyvän teon toteutuminen Suomi 100 -teemaan liittyen. Asukkaita kannustetaan syömään yhdessä ja tekemään pieniä ja hyviä ruokatekoja itselleen ja läheisilleen. Teoissa voi korostua esim terveellisyys, kotimaisuus, ”paluu juurille” sadan vuoden taakse, ruokateot lapsista ikääntyneisiin ja yhteisöllinen syöminen. Ravitsemusviikon tavoitteena on saada ihmiset kiinnostumaan enemmän ruuasta ja ravitsemuksesta ja tekemään pieniä asioita oman hyvinvointinsa edistämiseksi.