Translate

4.1.2024

Maailman hypnoosipäivä








"Hypnoosi on sosiaalinen vuorovaikutustilanne, jonka yhteydessä hypnotisoitavalle annetaan suggestio, jonka päämääränä on tuottaa muutoksia subjektiivisissa kokemuksissa, havainnoissa, aistimuksissa, tunteissa ja/tai käyttäytymisessä.

Hypnoosia ja suggestiota käytetään hyvin monenlaisten hoitojen yhteydessä. Niitä käytetään muun muassa psykoterapiassa, kivun hoidossa, anestesiologiassa sekä hammaslääketieteessä kivun hoitomuotona

Vaivoja, joiden hoitoon hypnoosia sovelletaan lääketieteessä, ovat esimerkiksi:  

- ärtynyt suoli
- vuoteenkastelu
- eräät ihosairaudet
- dissosiatiiviset häiriöt
- unihäiriöt
- pelkotilat
- ahdistuneisuus
- toiminnalliset seksuaalielämän häiriöt
- riippuvuudet ja ei-toivotut käyttäytymistavat
- astma
- tinnitus

Hypnoosia sovelletaan myös esimerkiksi pseudoepilepsian diagnostiikassa sekä urheilu- ja esiintymisvalmennuksessa. Lisäksi hypnoosia pidetään yhtenä lievien depressiomuotojen mahdollisena hoitomuotona. 

Psykoottisia tai psykoosiin taipuvaisia potilaita ei hypnoosilla yleensä hoideta. Hypnoosia on käytetty myös rikostutkinnassa ja oikeudessa keinona palauttaa muistikuvia."/Wikipedia

 

 

 


 

 

"Hypnotismi on monimutkainen aihe. Se liittyy ensisijaisesti kahteen hyvin erilaiseen ryhmään: näyttämötaikoihin ja psykologiaan, jotka käyttävät hypnoosia hyvin erilaisilla tavoilla. 

Hypnotismi on tekniikka, jonka avulla voidaan päästä alitajuntaan. Tämä on johtanut pelottavaan käsitykseen hypnoosista ja siitä, kuinka hypnotisoijalla voi olla valtaa henkilöön. 

Hypnotismi ei todellakaan toimi näin. Se voi auttaa ihmisiä ratkaisemaan ongelmia elämässään, saavuttamaan tavoitteita ja voittamaan pelot. Se voi myös auttaa lopettamaan riippuvuuksia. 

Tutkimukset osoittavat, että voit lopettaa tupakoinnin onnistuneesti hypnoosin avulla, vaikka tämä ei tarkoitakaan niinkään nikotiiniriippuvuuden lopettamista kuin kaikkien alitajuisten ongelmien ja jumiutumien ratkaisemista. 


Tohtori Jack Gibson oli irlantilainen hypnoterapeutti, joka vietti suuren osan urastaan ​​hoitaen psykosomaattisia häiriöitä hypnoterapialla. Kun ensimmäinen maailman hypnoosipäivä pidettiin vuonna 2006, se omistettiin Gibsonin muistolle ja perustettiin tarkoituksena hälventää lukuisia haitallisia myyttejä, jotka ovat elokuvateollisuuden ja kirjallisuuden ansiota. 

Hypnotisointi ei tarkoita "mielenhallintaa", eikä ole mitään keinoa saada ketään tekemään jotain, mitä hän ei tavallisesti tekisi. Tämä on vain eräs niistä väärinkäsityksistä, jonka maailman hypnoosipäivä pyrkii kumoamaan. 

Etsi joku, joka osaa hypnotisoida ja koe, millaista hypnotisointi on. Voit myös opetella hypnotisoimaan itse ja kokeilla sitä ystäviisi. Kumpikin näistä voi olla hauskaa ja mielenkiintoista olettaen, että käytät varovaisuutta, sillä häikäilemättömyydellä voi olla tuskallisia, moraalisia ja mahdollisesti oikeudellisia seurauksia. 

Jos et halua kokeilla tätä kotona, (älä kokeile tätä kotona!) maailman hypnoosipäivänä järjestetään lukuisia tapahtumia ympäri maailmaa, joihin sisältyy enimmäkseen ilmaisia ​​hypnoterapiaistuntoja osana tapahtumia. 

Maailman hypnoosipäivä on olemassa, jotta ihmiset oppivat lisää hypnotismista ja kaikista positiivisista asioista, joita sillä voidaan saavuttaa." /DOTY


Maailman hypnoosipäivä

#WorldHypnotismDay 

 

 


"Kun lapsi lyö varpaansa kiveen ja äiti tai isä puhaltaa siihen, kipu lähtee pois. Hypnoosi lienee samansukuinen ilmiö.

Hypnoosia käytetään tyypillisesti esimerkiksi ja erilaisten pelkojen, unettomuuden, masennuksen ja riippuvuuksien hoidossa, ahdistuksen traumatyöskentelyssä sekä kivun ja erilaisten toiminnallisten oireiden, kuten vatsavaivojen hoidossa." /Petra Mustonen/2022/Keskisuomalainen