Translate

10.1.2024

Ensi kesäksi jo jotain kukkimaan

 

 





Malta mielesi.
Älä vielä vaihda huonekasveille uusia multia
ja isompia ruukkuja!
Odota hetki!

 



 12.1.-24.1. on loistava aika niille toimenpiteille. Samalla voit aloittaa ensi kesän kasvien kasvatuksen. - Niiden, jotka tarvitsevat tosi pitkän idätys- ja kasvatusajan, esimerkiksi kelloköynnökset, pelargonit, keijunmekot ja orvokit näin nyt muutamia mainitakseni, sekä tietty mm purjo, paprikat yms.

Talvikylvöjäkin voit testata.
Ohjeita siihen puuhaan löydät netistä. Esim tästä.


Itse mietin, mitä muuta laittelisin keijunmekkojen lisäksi mökkiterassin amppeleihin kesäksi. Ehkä purppuravauloja, koska niidenkin siemeniä on vielä eräältä kesältä hurjasti omasta takaa.  






Huonekasveina minulla on mökiltä syksyllä talvikotiin tuotuja, siemenistä kasvattamiani värinokkosia ja yksi inkivääri. Jouluksi ostin pöydälle valkoisen ruukkuruusun, jonka itse paketoin kaupassa kotiinkuljetusta varten lämpimästi, mutta silti siltä suurinpiirtein tippuivat lehdet kun avasin paketin ja ruukun ympärillä olleen vihreän muovireunuksen kotona. 

 Lisäksi olohuoneen ikkunalla majailee kaksi äidin orkideaa... 







Mutta perjantaista alkaen minäkin voin leikellä värinokkosista latvuksia ja tökkiä niitä multapurkkeihin, siirtää inkiväärin himpun isompaan ruukkuun. Saan leikata kuivettuneet oksat jouluruususta joka oli tosiaan paleltunut jo marketissa, mutta nyt tekee onneksi uusia lehtiäkin. 

Ennen kaikkea voin taas kylvää kevättä purkkeihin, eli niiden entisten rakkaiden kukkien siemeniä, jotka näen jo sieluni silmillä amppeleissa armaalla mökkiterassilla. 


Tänään ihailen niitä huonekasvejani vaan. 

Sitä ressukkaa jouluruusuakin. 



🌿


 Huonekasvien arvostuspäivä

#HouseplantAppreciationDay