Suomalainen ruoka on saanut nykyään paljon vaikutteita maailmalta. Alussa oli vain nauriita, kalaa ja riistaa. Sitten kotieläimet lisääntyivät ja saatiin maitotuotteita, munia, sekä muitakin juureksia. Yhteen väliin suomalainen ruoka oli perunoita, kastiketta ja ruisleipää. Jouluisin suomalaispöydissä on rakastettuja laatikkoruokia. Uuniruuat ovat muutenkin helppoja ja käteviä. Ajattele vaikka kaikenlaisia maukkaita pataruokia, jollaisia ns. "laatikkoruuatkin" alunperin olivat.
"Suomalaisen ruoan päivän resepti on mutkaton:
poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa,
joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki.
Sitten vaan porukalla pöytään ja nauttimaan oman
maan parhaista antimista yhdessä. Suomalainen
ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta,
osaamista ja vastuullisuutta
– ja siksi oman merkkipäivänsä ansainnut!"
/Hyvää Suomesta.fi
"Suomalaisen
ruoan päivän on perustanut Hyvää Suomesta -merkki,
yhdessä yli 300 suomalaisen ruoanvalmistajan
kanssa, joiden tuotteille kotimaisuuden takaava merkki
on myönnetty. Juhlapäivällä halutaan nostattaa
suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä sekä vahvistaa
kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.
Suomen Elintarviketeollisuusliitto nimesi
Suomalaisen ruoan päivän
vuoden 2020 Tähtiteko ehdokkaaksi. "/Wikipedia
Aiheesta muualla:
- Suomalaisen ruoan päivä /Valio
- Suomalainen ruoka on päivänsä ansainnut /MTK
#suomalaisenruoanpäivä
#hyvääsuomesta
Aika hauskasti tänään on maailmalla myös Syö ylimääräinen jälkiruoka -päivä!
#EatanExtraDessertDay
Ja kukapa ei rakastaisi vastaleivotun leivän tuoksua?
Olisi varmasti vaikea keksiä mitään paljon parempaa!
Juuresta leivottu hapanleipä, varsinkin ruisleipä
kyllä on suomalaisuutta.
Koko syyskuu onkin hapanjuuritaikinakuukautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti