Translate

7.9.2022

Puhtaan ilman päivä

 




Kansainvälinen 
puhtaan ilman päivä 

on tänään, 7. syyskuuta 2022 


Tämän vuoden teema "Ilma, jonka jaamme" keskittyy ilmansaasteiden rajat ylittävään luonteeseen ja korostaa kollektiivisen vastuun ja toiminnan tarvetta. 

Sillä korostetaan myös välittömän ja strategisen kansainvälisen ja alueellisen yhteistyön tarvetta ilmansaasteiden lieventämispolitiikkojen ja -toimien tehokkaampaa täytäntöönpanoa varten. 

Me kaikki hengitämme 
samaa ilmaa 

Saastuminen on maailmanlaajuinen ongelma, jota vastaan ​​meidän on toimittava yhdessä. Se on jatkoa vuoden 2021 teemalle "Terve ilma, terve planeetta". 

 Ilman saastuminen on suurin ympäristöuhka terveydelle, ja se aiheuttaa vuosittain noin 7 miljoonaa ennenaikaista kuolemaa sairauksiin, kuten aivohalvaukseen, sydänsairauksiin, krooniseen keuhkosairauteen, keuhkosyöpään ja akuutteihin hengitystieinfektioihin. 

Ilmansaasteet aiheuttavat myös ilmastokriisiä, vahingoittavat luontoa ja ekosysteemejä. 


 COVID-19-pandemia on nostanut saastumisen uhan esiin. Tiedot viittaavat siihen, että ilman saastuminen saattaa lisätä ihmisten riskiä saada COVID-19 kaltainen infektio. 

 Puhtaampi ilma tekee meistä terveempiä, suojelee luontoa, auttaa saavuttamaan globaaleja ilmastotavoitteita, parantaa elämänlaatuamme ja tarjoaa turvallisen ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden kaikille.


#TheAirWeShare  
#ilmajonkajaamme