Hae tästä blogista

3.1.2022

Vie runoilija lounaalle -päivä

 

 Loppiaisena on  

Vie runoilija lounaalle -päivä,   

mutta nyt ei ole aika istua ravintolassa!


Emme ole edes kahvia juoneet missään, pian kahteen vuoteen, ruokailusta, riennoista, esityksistä, konserteista, urheilutapahtumista, kuoroista jne tai edes ystävävierailuista puhumattakaan. 

 

Niinpä meillä taitaa olla omatekoista makkarakastiketta ja keitettyjä perunoita tänään lounaaksi. Nam. Niiden kanssa on kotoisasti vihersalaattia, kurpitsapikkelssiä ja etikkapunajuuria.

-Hani saa tehdä sen salaatin... =)

- Kastikkeen tekoa hän ei suostu edes opettelemaan... 

 

#TakeAPoetToLunchDay

 

***********


Loppiaisena vietetään länsimaissa myös 

Vie joulukuusi pois -päivää, 

eli #TakeDownTheChristmasTreeDay 


- Tosin tässä saattaa olla pieni ristiriita, koska esim venäläistä joulua (рождество Христово), vietetään 7. tammikuuta. Venäjän ortodoksit viettävät joulua myöhemmin kuin läntisen kristikunnan maat, koska Venäjän ortodoksinen kirkko noudattaa juliaanista kalenteria, joka on 1900- ja 2000-luvulla 13 vuorokautta jäljessä gregoriaanista. 

 

Joissakin perheissä saatetaan viettää jopa kahdesti joulua. 

💗💗💗💗💗

 

******


Mutta hei, kukin meistä rakentaa ja purkaa joulunsa ihan omalla tavallaan ja kaikki tavat ovat ihania ja oikeita. Joskus mennään perinteiden ehdoilla, joskus allakan mukaan, joskus kiireen sanelemana ja joku taas ei kerää joulua kodistaan pois lainkaan. - Joku taasen ei vietä joulua lainkaan.
 Ja tämä kaikki on ihan ok. Eletään kukin tyylillään. 

 

💗💗💗

 

 Ei kommentteja: