♥
Sen lisäksi että on Runebergin päivä,
kaikilla on kahvipöydässään
joko rouva Runebergin
keksinmuruisia Runebergintorttuja
tai sitten tällaista sydämellistä
Runebergin kakkua.
Runoilijan kakku
♥
♥
150g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl gluteenittomia tummia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl vadelmahilloa
ripaus suolaa
Helppo päällys:
n: 1 dl tomusokeria
1 rkl vadelmahilloa
2 tl kylmää vettä
Vaahdota sokeri ja voi.Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.Lisää taikinaan vadelmahillo.Yhdistä jauhot ja kuivat mausteet ja lisää ne taikinaan.Kaada gluteenittomilla jauhoilla jauhotettuun ja esim voilla voideltuun vuokaan.Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 45 minuuttia.Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Voit kostuttaa kakun jäähtyneenä vaikkapa rommilla,mutta kakku on maukas sellaisenaankin,ilman turhia karvasmanteliöljyjä
ja nesteillä liottamista.
Kakun päällisen ainekset
kostuttavat sopivasti kakkua.
Sekoita päällyksen kaikki ainekset keskenään ja levitä lastalla kakun päälle.
♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥
Sorry, kuva on vuosien takaa
mutta minulla ei ole enää tuota
sydänvuokaa... Kakun toki saa
tehdä minkä muotoisessa vuoassa
itse haluaa.
Nyt on myös Monarkkiperhosen päivä.
Näkisinpä niitä joskus ihan elävinä
lenteleväisinä...
Siinäpä yksi suuri haave toteutettavaksi.
♥
lenteleväisinä...
Siinäpä yksi suuri haave toteutettavaksi.
♥
Ja on myös Suklaafonduen päivä
sekä
Valitse niistä. ;D