Translate

19.9.2016

Mitä tehdä kahdesta kurpitsasta?



Meidän kurpitsasatomme. 
Tämmöiset muhkeat pallukat. 
Pienempi oli viisikiloinen ja 
kookkaampi kahdeksankiloinen. 

Appelsiinia ei punnattu. =D 
Se on kuvassa vain tuomassa 
mittasuhteita. 


Tuolla, pihan toiseksi komeimman puun 
eli raidan takana on pihanperukkamme, 
jossa sijaitsee lehtikomposti.





Kurpitsantaimia oli keväällä kaksi ja 
kuvittelin niiden olevan samaa lajia, 
mutta toinen olikin oranssi
ja toinen kirjava.



Kurpitsat kasvoivat lehtikompostin huipulla ja 
saivat ihmeellisen kasvupyrähdyksen ihan loppukesästä. 




Olisi kurpitsoja tullut enemmänkin,
mutta aina kukkanupun kehittyessä 
minikurpitsaksi, isohampainen ja 
pitkäkorvainen yöllinen hiippari kävi 
puremassa sen poikki ja vei mukanaan. 



 
Ne hiippailivat sinne tänne 
ja ulottivat lonkeronsa 
metrikaupalla 
jopa naapurin puolelle. =) 


Yrittävät ne kukkia yhäkin, 
mutta pelkään viime yön kylmyyden 
tehneen viimeistään lopun niiden hurjasta 
innostuksesta.

Tiesithän, että kurpitsankukat 
ovat mainioita taikinakuoressa 
friteerattuina? 




Tuolla ne odottelevat keittiössä 
vielä tässä kuvassa. 
Aika komeat olivat. =) 




Niistä tehtiin kurpitsapikkelssiä  
sekä kurpitsapiirakkaa 
- josta emme pitäneet 
ja jonka pihalinnut 
lopulta söivät -
muistaen samalla miten
mitään muuta kurpitsasta ei oikeastaan
voi ruuaksi valmistaakaan kuin
pikkelssiä! =D
Mm kaikenmaailman kesäkurpitsaruuista
emme ole koskaan pitäneet.


Itse kurpitsat komeilevat 
yhäkin Hanin kovertamina 
hauskoina lyhtynaamoina 
terassillamme. 



Böö!


Päät ovat kuin me kaksi... =) 


Kuva: Lari Weck

Illan tullen lyhdyt 
hehkuvat hassuina 
naamoina. 


Kurpitsa on hyvin arka hallalle ja jos se ehtii olla 
hallayön ulkona, on se valmistettava hetimiten. 
Muuten kokonainen kurpitsa säilyy kellarissa 
tai kylmiössä vaikka kaksi kuukautta.
Jos meillä olisi ollut sellainen
 lyhdyt olisi voitu kovertaa vasta
sitten kun on Halloween. 

Joskus vaan on 
käytännön syistä 
pakko etuilla. =) 





10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, teidän Jack-o-Lanternit on ihanat! Äiti sai lahjaksi 10 kg kurpitsan. Viikonloppuna olikin aivan ihanaa kurpitsakeittoa; siinä oli hieman pekonia antamassa makua, rasiallinen sulatejuustoa ja mausteita. Se oli todella hyvää.

Pikkelsikin on hyvää; siinä vaan on kova homma keitellä se.


SS

Anonyymi kirjoitti...

TODELLA KOMEAT kurpitsat, niin täysinä ko lyhtyinäkin! Kaipaisin lisää kuvia teidän talosta, siellä on niin suloista ja kotoista. T Ewe

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mahtavan kokoiset kurpitsat! Meilläkään ei oikein tykätä kesäkurpitsasta. Harmillista, kun viimekesänäkin niitä olisi ilmaisesksi saatu..:)

Hallatarinoita kirjoitti...

Heips SS

Ei yhtään kova homma. =) Tuossa menee ihan itsekseen. Minulla vaan on nykyään niin pieniä kattiloita kun keväällä meni kirppiksellä isot kattilat, että piti keitellä monessa kattilassa. Mutta hauskaa se oli ja etikantuoksu avasi hengitystiet... =D

Hallatarinoita kirjoitti...

KIITOS Ewe. =)

Jaa... No ehkä jossain vaiheessa voisinkin laittaa jotakin... =)

Hallatarinoita kirjoitti...

No ne oli. Yhdellä kädellä ei kannattanut nostella. =D
Hih, ymmärrän. En huolisi miekään. =) Joskus keittoa ja kurpitsalasagnea tehty meilläkin ja yäk, syömättä jäi. =D Kyllä se kasvis tarvitsee tuon etikan kaverikseen. =D

Kirsti kirjoitti...

Nam, kurpitsapikkelsi on hyvää ♥

Sarin kotona kirjoitti...

Upeat kurpitsat!
Kurpitsapikkelsi on minun herkkua! En ole kyllä koskaan itse tehnyt.
Kaupasta vaan ostanut valmiina.
Ihanat halloween kurpitsalyhdyt!

Hallatarinoita kirjoitti...

Mie tykkään kanssa. =)
Mutta ehkä laitoin himpun liikaa neilikoita... =D

Hallatarinoita kirjoitti...

Ihan helppoa se on itsekin tehdä. =)
Eikä tulee ylimääräisiä lisäaineita kun käyttää vain etikkaa ja sokeria ja vettä...

Kurpitsalyhdyt taisivat kärsiä viime yöstä kun oli taas pakkasen puolella lämpötila käynyt. En illalla muistanut peitellä niitä...