25.3.2019

Vohveleita, sormusten herraa ja vakavaa muistelua












Gluteenittomat vohvelit


2 munaa
5 dl maitoa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta 

Vatkaa munien rakanne rikki.
Lisää maito ja suola.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin 
ja lisää se hyvin vatkaten taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu voi ja paista 
vohveliraudalla sopivan ruskeiksi. 




Täytä jollakin 
ihanalla 
ja herkuttele. 



Rapeat vohvelit


3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g voisulaa


Mittaa kaikki vohvelitaikinan raaka-aineet kulhoon 
ja sekoita tasaiseksi pallovatkaimella. 
Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä 
15 minuuttia tai jääkaapissa noin 1 tunti.

Paista vohveleiksi.

Ohje: Kotivinkki 

Vohvelit ovat ihania! 
Liian harvoin vaan tulee niitä tehtyä. 
Tänään olisi sopivasti
Kansainvälinen vohvelipäivä

Ohjeet ovat tavallisesti Kakkua ja kaikkee 
-blogini sivuilla. 








On myös Tolkienin lukupäivä, josta 
olen kirjoittanut aiemmin mm näin.









Tänään on myös  
Voi miten valtavasti ihmishenkiä 
orjakaupan kukoistuksen aikaan 
siepattiin ja myös menetettiin... =( 
Olen aiemmin kirjoittanut orjuudesta täällä




Pekaanipähkinäpäiväkin on tänään. 











2 kommenttia:

  1. Vohvelit ovat herkkua...valitettavasti en omista...hmm...mikä se nyt on missä niitä vohveleita paistetaan....sellaista..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelirautaa?
      Meillä on kaapin perukoilla, mutta
      mie en muista paistella... ;)

      Poista


♥ Kommentoi tähän jotakin. ♥