20.4.2016

Reissukuvia


Suutelevat opiskelijat- patsas. 

Veistossuihkulähde Suutelevat opiskelijat (Suudlevad tudengid) kuuluu Tarton keskeisiin tunnuksiin. Jo vuonna 1948 samassa paikassa sijaitsi suosittu suihkulähde: sitä kiersivät hääkulkueet, ja siinä jopa kylvettiin helteisinä päivinä. Veistos Suutelevat opiskelijat valmistui vuonna 1998 (kuvanveistäjä Mati Karmin). Vuodesta 2006 lähtien suihkulähdettä ovat ympäröineet laatat, joihin on kaiverrettu Tarton ystävyyskaupunkien nimet: Bærum, Deventer, Ferrara, Fredriksberg, Hafnarfjörður, Hämeenlinna, Kaunas, Lüneburg, Pihkova, Riika, Salisbury, Tampere, Turku, Uppsala, Veszprém, Zutphen. Kukin laatta on sijoitettu asianomaisen kaupungin suuntaan ja siihen on merkitty myös kaupungin etäisyys Tartosta kilometreinä. 


Vain yhtenä päivänä tarvitsimme sateenvarjoja.

Hotelli Draakonilla on oivallinen sijainti Tarton historiallisen keskustan sydämessä! Hotellin klassistista tyyliä ja barokkia edustavat rakennukset sopivat Tarton vanhankaupungin 1700-luvun arkkitehtoniseen kokonaisuuteen. Hotelli sijaitsee vuonna 1783 rakennetussa kauppiaantalossa, joka entisöitiin vuonna 2000. Hotellin vieressä on 1700-luvulla valmistunut Tarton raatihuone ja vain muutaman askeleen päässä on kaupungin historiallinen symboli: yliopiston päärakennus. Kun astut ulos hotellista, olet heti raatihuoneen aukiolla (Raekoja plats) kauppojen, kahviloiden ja huvittelupaikkojen ympäröimänä. 

-https://www.visitestonia.com/fi/hotelli-draakon 
Peipsijärven rannan ortodoksikirkon torneja.Tämä Põltsamaan Nigulisten kirkon tapuli
on kuvattu ajellessamme kohti Tallinnaa.
Tartosta bongasimme mm tällaisen minikirjaston, 
josta saa ottaa ja jonne saa laittaa kirjoja... 
Miten ihana idea. Onnistuisikohan meillä Suomessa? Tarton Kalteva talo, jonka olen jotenkin onnistunut
kuvaamaan suorana...

Tarton Kalteva talo, jota kutsutaan myös kuin Tarton Pisan torniksi, rakennettiin keskiaikaisen kaupunginmuurin viereen vuonna 1793. Talon joen puoli tukeutuu vanhaan kaupunginmuuriin, mutta toinen huonon kivijalan päälle. Tästä johtuu myös talon kallistuminen. Talossa on avoinna Tarton taidemuseon näyttely Viron taiteesta. Mielenkiintoista tietää:- Rakennusta kutsutaan myös Barclay-taloksi, koska tässä talossa on asunut ruhtinatar Barclay, joka osti rakennuksen vuonna 1819 miehensä Barclay de Tollyn kuoleman jälkeen.- Vuodesta 1879 oli talossa pitkään apteekki. 1900-luvun alussa työskenteli apteekissa Oskar Luts, tunnettu Viron kirjailija. 
 -https://www.visitestonia.com/fi/tarton-kalteva-talo

Meillä Lahdessakin on oma 
vino talo tämä Luhdan talo

6 kommenttia:

Hannele mummun paratiisi kirjoitti...

ihana patsas ♥

Kirsti kirjoitti...

Aivan ihana patsas♥

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia! Sinä se osaat vangita hetkiä!

SS

Una R kirjoitti...

Eikö vaan? =) Me sateenvarjon kanssa sen viereen pölähdimme Suomesta ja siihen ihastuimme myöskin. =)

Una R kirjoitti...

Kyllä vaan se oli kaunis. =)

Una R kirjoitti...

Kiitos kiltti SS! Sää olet aina niin kohtelias. =)