Translate

17.8.2024

Elämän kierre





Pidämme luontoa
usein
itsestäänselvyytenä.
Emme ajattele rooleja,
joita kaikilla elävillä olennoilla on. 


 

World Honey Bee Day, hunajamehiläisten päivä, on yhdysvaltalaisten mehiläishoitajien kehittämä idea mehiläisten ja mehiläishoidon kunniaksi, vuodelta 2009. Päivän tarkoituksena on edistää osallistumistamme ​​kestävään viljelyyn. Tänä teemapäivänä tunnustetaan mehiläisten panos jokapäiväiseen elämäämme.
Kunnioittakaamme myös mehiläishoitajia, koska heidän ponnistelunsa varmistavat, että sadon pölyttämiseen on saatavilla terveitä ja hyvin hoidettuja mehiläisiä.


Hunaja ja sen terveyshyödyt

Hunaja, tuo kullankeltainen, paksu neste, jota mehiläiset tuottavat kukkivien kasvien nektarista on yksi monista syistä, miksi meidän pitäisi olla hunajamehiläisille kiitollisia.
Kukat, joilla mehiläiset vierailevat, vaikuttavat hunajan rakenteeseen, tuoksuun ja makuun, jolloin syntyy erilaisia ​​hunajatyyppejä, esimerkiksi voikukka-, apila-, akaasia- ja vaahterahunaja.

On monia ravitsemuksellisia etuja, jotka liittyvät hunajan lisäämiseen ruokavalioon. Laadukas hunaja tarjoaa useita etuja siinä olevien antioksidanttien ansiosta. Näitä ovat fenoliyhdisteet, kuten flavonoidit, sekä orgaaniset hapot.
Hunajassa olevien antioksidanttien on havaittu alentavan aivohalvausten, sydänkohtausten ja joidenkin syöpien riskiä. Näiden antioksidanttien uskotaan myös auttavan silmien terveyteen.
Jos sinulla on korkea LDL-kolesterolitaso, sinulla on suurempi riski saada sydänsairaus. Useat tutkimukset osoittavat, että hunaja voi nostaa merkittävästi hyvää HDL-kolesterolia ja alentaa huonon LDL-kolesterolin kokonaismäärää.
Hunajaa on käytetty myös vuosisatojen ajan paikallishoitona palovammojen ja haavojen parantamiseen. Hunajan parantavat voimat johtuvat sen anti-inflammatorisista ja antibakteerisista vaikutuksista sekä sen kyvystä ravita haavaa ympäröivää kudosta. Itse asiassa tämä hoitokeino voidaan ajoittaa aina muinaiseen Egyptiin saakka.


Mehiläiskato 

 


Mehiläiset ovat vähenemässä maailmanlaajuisesti. Tämä johtuu siitä, että he kohtaavat useita erilaisia ​​uhkia. Myrkyllisten torjunta-aineiden käyttö on yksi näistä uhista. Ne ovat myös vaarassa elinympäristöjen häviämisen vuoksi, koska invasiiviset viljelymenetelmät ja kaupunkikehitys ovat lisääntyneet, mikä tarkoittaa, ettei mehiläisillä ole enää elinpaikkoja.


Istuta pölyttäjäkasveja 

 


Mehiläisten ystävät kaikkialla maailmassa istuttavat puutarhansa laventelia, purasruohoa ja meiramia ja muita pölyttäjien rakastamia kukkia.

Kun istutamme hedelmätarhoja, luonnonkukkia ja kukkivia kasveja, tuemme pölyttäjiä, joihin mehiläiset kuuluvat. Mehiläiset ovat riippuvaisia ​​eri kasvien nektarista selviytyäkseen.

Meidän on myös tunnustettava, että olemme riippuvaisia ​​mehiläisistä oman selviytymisemme kannalta. Jos ne eivät pölyttäisi, monet tarvitsemamme ravitsevat kasvit eivät lisääntyisi.

Kyse onkin elämän kierteestä ja meidän tulee tehdä osamme auttaaksemme muita matkan varrella.

 

 


Nauti hunajasta! 


Yksi tapa juhlia hunajamehiläisten päivää, on nauttia hunajapohjaisia herkkuja. Valittavanasi on monia eri vaihtoehtoja. Etsitpä sitten maukasta jälkiruokaa tai haluat sisällyttää hunajaa pääateriaasi. Internetin reseptit auttavat! /DOTY

 



World Honey Bee Day
Hunajamehiläisten päivä


#WorldHoneyBeeDay
#HoneyBeeDay
#HoneyBeeAwarenessDay
#HoneyBeeAwarenessDay





HUOMIO:

Varo hunajaa jonka mehiläiset ovat tehneet kurkkuyrtin kukista! Se voi olla ihmisille vaarallista, koska kurkkuyrtti on kokonaan myrkyllinen kasvi!

 

∽🤍∽

 





Tänään on myös kansainvälinen kodittomien eläinten päivä.
Adoptoi sellainen, jos vaan voit ja anna sille koti. 

#HomelessAnimalsDay #IHAD
#InternationalHomelessAnimalsDay
#kodittomieneläintenpäivä 


🐈‍⬛🐈🐕🐇






Lisäksi 🌸 👣 Rakastan jalkojani -päivä on tänään.🌸
Tämä saattaakin olla asia, jota useimmat eivät edes mieti, omien jalkojen kuntoa ja vointia. Terveet, hyväkuntoiset ja levänneet jalat kantavat pidemmälle. 


 #ILoveMyFeetDay 

PS: 
Kerro minulle ihanin jalkakylpyvinkkisi! 



💗