Translate

18.3.2024

Myräkän jälkeen paistoi aurinko

 


 
 
 

 
 

Lumimyräkkä valkaisi ja peitteli eilen - sunnuntaina - kaiken mikä oli jo sulanut, muttei se silti ollut mikään takatalvi, koska onneksi terminen kevät tai - kasvukausi ei ollut vielä ainakaan täälläpäin päässyt vauhtiin. Tämä oli vaan normi maaliskuun lumisadetta.


Mikä on takatalvi?

"Takatalvella tarkoitetaan keväällä sattuvaa kylmää jaksoa. Mitään tarkkaa määritelmää takatalvelle ei ole, mutta käytännössä takatalvesta voidaan puhua silloin, kun terminen kevät on päässyt hyvään vauhtiin. Terminen kevät tarkoittaa tilannetta, missä vuorokauden keskilämpötila on toistuvasti yli 0 °C, mutta alle 10 °C. Tilastojen mukaan terminen kevät alkaa Suomen eteläosassa maalis-huhtikuun vaihteessa ja Suomen pohjoisosassa huhtikuun puolivälissä. Takatalveen liittyy lumisade ja ainakin yöllä myös pakkanen ja myös ankara halla mikäli terminen kasvukausi on jo päässyt käyntiin." Wiki
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Kukaan meistä ei ole täydellinen 
Vanhemmuus esimerkiksi, on uskomattoman kovaa työtä ja me kaikki teemme virheitä! 

Eri maailman uskonnot ja filosofiat korostavat anteeksiannon merkitystä hyveellisen ja terveen elämän johtamisessa. Anteeksianto nähdään välttämättömänä kielteisten ajatusten luopumisessa ja positiivisemman ajattelutavan ja elämäntavan luomisessa. 

Anteeksiantaminen on pitkään ollut keskeinen osa ihmiselämää. Se voi olla myös yksi vaikeimmista asioista, jonka ihminen voi tehdä elämässään, varsinkin jos anteeksianto koskee hänen vanhempiaan.
Tietysti meillä on paljon mistä olla kiitollisia, kun on kyse äideistä, isistä ja muista vanhempainhahmoista elämässämme. 
 
Riippumatta suhteestasi vanhempiisi tai huoltajiisi, anteeksi antaminen voi olla parasta, mitä voit tehdä itsellesi. Sinulla saattaa olla suhteellisen vähän anteeksi annettavaa – ehkä he menettivät malttinsa kanssasi joskus tai jättivät kouluesityksesi väliin kerran – tai ehkä sinulla on paljon syvällisempiä ongelmia vanhempiesi kanssa, joiden sopiminen kestää kauankin. 

On tärkeää muistaa, että anteeksianto on aina prosessi, eikä se tapahdu yhdessä yössä. Aikaa voi mennä paljonkin vanhojen haavojen parantamiseen ja merkityksellisen suhteen uudelleen luomiseen. Siksi onkin kehitelty tämä anna anteeksi äidillesi ja isällesi -päivä... /DOTY

 
 
 
 
 
 
 

 
 
Vuodesta 2018 on vietetty tällä päivämäärällä maailmanlaajuista kierrätyspäivää, jolla muistutetaan meitä kaikkia jätteiden vähentämisestä.
 
Ajatus "resurssien" ajattelusta "jätteen" sijaan on erinomainen tapa siirtyä oikeaan suuntaan kierrätyksen suhteen – tarjota tuotteille todellista arvoa ja tarkoitusta, jonka ne ansaitsevat./DOTY