Translate

3.3.2024

Maailman luontopäivä (World Wildlife Day)

 

 

 

 


 

 

 

Tänään vietetään Maailman luontopäivää

World Wildlife Day

 


"Teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa meitä luonnon monimuotoisuudesta ja toisaalta myös sen haavoittuvaisuudesta.

Luonnon arvo ihmisen hyvinvoinnille on korvaamaton. Vuosituhansien ajan ihmiset ja kulttuurit ovat olleet riippuvaisia luonnosta ja sen rikkaista antimista, jotka ovat tarjonneet ihmisille niin ruokaa, lääkkeitä, vaatetusta kuin hengellistä ravintoakin. Luonto ja sen monimuotoisuus ovat kuitenkin uhattuina. Useita eläin- ja kasvilajeja uhkaa sukupuutto muun muassa niiden elinympäristöjen kutistuessa ja laittoman kaupan lisääntyessä.

Julistamalla maailman villille luonnolle oman teemapäivän YK halusi lisätä tietämystä luontoa uhkaavista ongelmista sekä pyrkiä kannustamaan ihmisiä toimimaan luontoa kunnioittaen, jotta ihmiset ja luonto voisivat tulevaisuudessakin elää rinnakkain vuorovaikutuksessa.

Yli 8 400 luonnonvaraista eläin- ja kasvilajia on äärimmäisen uhanalaisia, kun taas lähes 30 000 muuta lajia katsotaan uhanalaisiksi tai haavoittuviksi.

Luontopäivää vietetään CITES-sopimuksen hyväksymispäivänä.
CITES yleissopimus (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Flora and Fauna) on yksi maailman laajimmista kansainvälisistä ympäristön- suojelusopimuksista.
Se sääntelee yli 35 000 uhanalaisen kasvi- ja eläinlajin, niiden osien ja niistä valmistettujen tuotteiden kauppaa."

/Suomen YK-liitto  

 


#WorldWildlifeDay
#ConnectingPeopleAndPlanet

Teemapäivän kotisivuPS: 


Päivän kunniaksi kaikille Facebookia käyttäville 

näkyy tämä ihana tanssivat kurjet video