Translate

15.12.2023

Villapaita päälle ja ei kun laulamaan


  "Ehkä sinulla on kaapissasi vanha ruma joulupusero. Ehkäpä jonkun sukulaisesi käsin neuloma. Jos et löydä sellaista kotoa, sinun tulee välittömästi mennä kirpputori- tai kierrätysliikkeeseen etsimään sellainen.

 Niitä käytetään tänään joulupuseropäivänä olosuhteista riippumatta. Ei ole väliä, onko oltava töissä vai koulussa, täytyykö osallistua häihin tai hautajaisiin – rumaa joulupuseroa on käytettävä. Koko päivä.

Päivän luojat ovat kutsuneet rumajoulupuseropäivää "päiväksi, joka on hauska ja jolloin voit olla oma itsesi, eikä se napitettu yritysversio itsestäsi."

Joka vuosi joulukuun kolmantena perjantaina tämä päivä tuo lisähauskaa arkeen. Jo 1980-luvulla – rumien joulupaitojen ensimmäisessä aallossa Chevy Chase käytti rumia villapaitoja National Lampoon's Christmas Vacationissa. Myös laulajat Val Doonican ja Andy Williams käyttivät joulupuseroita jouluesityksissään, mikä auttoi tuomaan puserot yleiseen tietoisuuteen.

2000-luvun alussa Kanadan Vancouverissa pidettiin ehkä ensimmäinen ruma joulupuseropäivä, mikä auttoi herättämään kiinnostuksen jouluneuleita kohtaan. 2000-luvun edetessä jouluneuleet nousivat jälleen suosioon ja olivat erittäin suosittuja 2010-luvulla. Rumien joulupuseroiden kilpailut olivat yleisiä, ja neuleita käytettiin kauppatemppuina eri organisaatioissa.

Rumia joulupaitoja löytyy säännöllisesti jälleenmyynti- ja säästökaupoista, mutta monet vaatekauppiaat valmistavat myös niitä, mukaan lukien jotkut korkealuokkaisetkin yritykset.

  Päivää kannattaa viettää pukemalla joulupusero heräämisestä nukkumaanmenoon asti. 


Muista kertoa kaikille ystävillesikin 

Rumien jouluneuleiden päivästä!"

#UglyChristmasSweaterDay 

 

 


 PS:

Oikeasti jouluneuleet
ovat yleensä kyllä tosi söpöjä! 

 


Paitsi Bridget Jones -elokuvan Mark Darcylla... 😁
Tänään on myös Joululaulupäivä, joka kannustaa laulamaan joululauluja siellä missä mieli tekee: kotona, työpaikalla, hississä, kauppareissulla tai vaikka lenkillä. Joululaulupäivän henkeen kuuluu myös kannustaa ympärillä olevia yhtymään lauluun ja järjestää pieniä pop-up -joululaulutapahtumia. 


 Jouluradio on seurakuntien mahdollistama radiokanava ja verkkomedia. Jouluradio kuuluu joulukaudella FM-radiossa ja netissä; verkkosivustolla soi kymmenen erilaista joulumusiikkikanavaa. Aito ja alkuperäinen Jouluradio kuuluu netissä ympäri vuoden. Tarkista Jouluradion paikalliset taajuudet ja kuuntele verkkokanavia: jouluradio.fi.


 #lupalaulaa 

 #joululaulupäivä