Translate

10.12.2023

Ihmisoikeuksia, kuorolaulua, ja kynttilöitä rakkaille

 


 

"Musiikilla on vuosisatojen ajan ollut voima tuoda yhteen ihmisiä monista eri kulttuuritaustoista ja maantieteellisistä alueista eri puolilta maailmaa. Se on vahvistanut rauhaa ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Ei ole sanoja, jotka voisivat kuvata kuinka voimakasta musiikki voi todella olla, kun se jaetaan rauhan ja yhteenkuuluvuuden puolesta. Maailman kuoropäivä on omistettu juuri näille periaatteille, maailmanlaajuinen tavoite tuoda rauhaa ja harmoniaa musiikkitaiteen kautta. 

Maailman kuoropäivä  perustettiin Helsingissä vuonna 1990. Sen perusti venezuelalainen säveltäjä, opettaja ja kuoronjohtaja Alberto Grau. 
Musiikin avulla on mahdollista murtaa esteitä sukupuolten ja kulttuurien välillä ja auttaa tuomaan ihmisiä yhteen sosiaaliseen harmoniaan.  

 

 
Miten voit viettää maailman kuoropäivää? 

 

 

- Liity kuoroon 
Musiikki on loistava tapa juhlia ihmiskunnan yhtenäisyyttä yhteisellä kielellä, joka on laulu. 
 
- Kuuntele kuoromusiikkia
Tietenkin paras tapa saada yhteys on mennä konserttiin ja kuunnella kuoromusiikkia. Kuoromusiikkia voi aina kuunnella äänitteiltäkin. Ota siis esille Spotify tai jokin muu musiikkialusta ja kuuntele kuoromusiikkia tänä päivänä.  
 
- Perusta oma tapahtuma  
Olipa kyseessä pop-up-ryhmä kuorolaulajia, jotka kokoontuvat yhteen julkisessa tilassa (kuten ostoskeskuksessa), tai muodollisemmassa ympäristössä kuoronjohtajan ja konserttipaikan kanssa, tärkeintä on saada suut auki ja ihmiset laulamaan! 
  
Lisää tietoisuutta 

 Monet ihmiset eivät ole kuulleet Maailman kuoropäivästä. Kylvä rauhan ja hyvän tahdon siemeniä tänä vuonna kertomalla siitä muille:  

Kuuntele kuoromusiikkia työpaikalla, kerro kuoropäivästä työtovereillesi, kutsu ystäviä tai perheenjäseniä osallistumaan kuorokonserttiin tai, mikä vielä parempaa, kutsu heidät mukaan kuoroon.  
 
Mitä suurempi määrä ihmisiä tietää Maailman kuoropäivästä, sitä tehokkaammin se murtamaa esteitä ja saa maailman laulamaan yhdessä, yhdellä äänellä."/DOTY


 

 

  
 *********


Kuorolaulu tekee tutkitusti hyvää aivoille ja yhteenkuuluvuudelle – näin harrastajat kuvailevat: "Kehomme ja äänemme resonoivat yhteen"
Tutkimus vahvistaa: kuoro hoitaa
Suomessa on arviolta 3 500 kuoroa.
/KOTIliesi 

 

 *********

 

 

 

 

Tänään on myös

Ihmisoikeuksien päivä

Human Rights Day 

 "Ihmisoikeuksien päivän tavoitteena on juhlistaa niitä oikeuksia, jotka on turvattu kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa jokaiselle ihmiselle. Päivän tavoitteena on lisäksi muistuttaa oikeuksiin liittyvistä velvollisuuksista, ja jokaiselle kuuluvasta vastuusta edistää ihmisoikeuksia maailmanlaajuisesti."

Suomen YK-liitto 


Lisää päivästä tuolla *********

 

 
 
 
 


 
 
 
 
"Maailmanlaajuinen kynttilänsytytyspäivä perustettiin vuonna 1997, jotta ihmiset voivat kokoontua yhteen kunnioittamaan menettämiään rakkaitaan. 
Päivä on erityisesti omistettu nuorempana kuolleiden, kuten lasten, lastenlasten tai sisarusten, muistolle.  
 
Kynttilät sytytetään klo 19.00 paikallista aikaa, joten valoaalto kulkee ympäri maailmaa aikavyöhykkeestä toiseen."
/Checkiday.com
 
Kansainvälinen kynttilänsytytyspäivä 

 
 
Suomessa tosin yleisesti on viety 
kynttilöitä jouluna haudoille, 
mutta toki saamme muistaa vainajia 
kynttilöin ihan koska vaan...

 

 

 

 

Kynttiläkuva: Hankkija ***********

 

 
 

 

Ei kommentteja: