Translate

21.9.2023

Rauhanpäivän ajatuksia

 

 

 


 


#🕊️
#InternationalDayOfPeace
#PeaceForAll
#PeaceOnYou
#PeaceDay
#SpreadPeaceNotWar
#LoveAndPeace
#WeComeInPeace
#rauhanpäivä

Tänään on kansainvälinen rauhanpäivä 

International Day of Peace 


Sodilla ja konflikteilla on kauaskantoisia seurauksia yhteiskuntien ja yksilöiden elämään. Aina ne jättävät jälkeensä mittaamatonta kärsimystä, surua ja tuskaa. Tänä päivänä rauhantyölle on tarvetta enemmän kuin ehkä koskaan aikaisemmin. 

Rauhanpäivä on omistettu rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin. Rauhanpäivän ajaksi YK toivoo kaikkien konfliktien taukoavan ja ylläpidettävän tulitaukoa vuorokauden ajan. YK soittaa päivän kunniaksi rauhankelloja.

Tänä päivänä maailmassa on käynnissä kymmeniä aseellisia konflikteja. 

Rauhanpäivän tavoitteena on vahvistaa rauhankulttuuria: edistää väkivaltaa ja konflikteja ehkäiseviä arvoja, asenteita, elämäntapoja ja käyttäytymismalleja. Tärkeää on myös vaikuttaa yhteiskuntien rakenteisiin, vähentää köyhyyttä ja torjua epätasa-arvoa. Avoin keskusteluyhteys ja vuorovaikutus yksilöiden, ryhmien ja valtioiden välillä on avainasemassa.

Myös kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030:n tavoitteena on rauhankulttuurin vahvistaminen. Kestävän kehityksen tavoitteena on edistää rauhanomaisia ja osallisuutta edistäviä yhteiskuntia ja instituutioita.

 Rauhanomaisessa yhteiskunnassa kaikki ovat tasa-arvoisia ja kaikilla on pääsy oikeuspalveluiden pariin. Rauha edesauttaa kestävää kehitystä ja samaan aikaan kestävän kehityksen tukeminen edistää rauhaa. /Suomen YK-liitto 

 

 

Kansainvälinen rauhanpäivä

The International Day of Peace

 

 

 

 

 
Ei kommentteja: