22.8.2022

Suomen luonnon juhlaviikko

 

 


 

Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Ajankohdan voi jokainen päättää itse. Puita voi halata esimerkiksi juoksulenkillä, sieniretkellä tai kiireisen työpäivän päätteeksi.
Suomen luonnon juhlaviikon ja samalla Puunhalausviikon 22 - 28.8.2022 tarkoituksena
on osoittaa, että arvostamme ympäristömme
monipuolisia viheralueita, kuten metsiä,
puistoja ja luontopolkuja

 

 

Elokuun viimeisenä lauantaina 27.8. juhlitaan Suomen luonnon päivää. Päivää voi viettää monella tavalla: lähde liikkeelle luontoon, halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. 

Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti luontonsa kunniaksi. Sama juhlava toiminta jatkuu myös vuonna 2022. 

 

Näytä miten ylpeä olet Suomen luonnosta!   

 

#puunhalausviikko

#luonnonpäivä 

#liputanluonnolle 


Puunhalausviikko

 Suomen luonnon päivä 

 


  Tai... 


Voithan kerätä vaikka marjoja tai sieniä. 

Ota eväätkin retkellesi mukaan.

Mikään ei maistu niin hyvälle, kuin eväät

luonnon helmassa! 

 

 

27.8.2022 on myös 
Valtakunnallinen sienipäivä
Sienipäivä jatkuu sieniviikkona

Sienipäivänä ja sieniviikolla tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely. Jos sieniä ei vielä ole noussut, annetaan vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.

Vuonna 2022 valtakunnallinen sieniviikko on 28.8.–4.9. Lisätietoja saat tapahtuman järjestävästä marttapiiristä tai -yhdistyksestä.

Marttaliitto