Translate

31.3.2021

Hauskaa pääsiäislomaviikonloppua!





 

 

 

Kieltämättä pääsiäinen on hieman sellainen hassu sadunomainen ajanjakso vuodenkierrossa. Ainakin lapsista voi tuntua siltä.
On hauska sattuma että tänä vuonna pääsiäisaikaan on myös tanskalaisen satusedän H.C.Andersenin syntymäpäivä, jonka klassikkosaduista kaikki tuntevat ainakin jonkun! Hänen satujaan ovat mm Pieni tulitikkutyttö, Ruma ankanpoikanen, Peukalo-Liisa, Keisarin uudet vaatteet, Lumikuningatar, Peukaloinen, sekä minun oma suosikkini: Todellinen prinsessa. Hani aina sanoo että mie oon sellainen, tuntisin herneen patjakerrosten alta, enkä voisi nukkua...! =D

 



 

 

Torstaina, 1.4. on sellainen, kuin Hypi mutalätäköissä päivä ja tietenkin juksaus- eli aprillipäivä, jolloin kenenkään puheisiin ei kannata luottaa.
Perjantaina, 2.4. on mm
kansainvälinen lastenkirjapäivä, joka
lisää pääsiäisviikonlopun sadunomaisuutta. 
 


 




Muista lukea lapsille ääneen satuja, 
samalla kun nautitte pääsiäisherkkuja, 
kuten pashaa, mämmiä ja suklaamunia!

Tai katselkaa klassikkosatuelokuvia.

 


 

Kävele töihin päiväkin on nyt perjantaina, ja suunnattu varmaan iloksi heille, joilla on työpäivä. 
Samana päivänä olisi lapsille mieluinen pähkinävoin ja hillon päivä 

 

 

Lauantaina, 3.s päivä, on mm Askartelupäivä,
Kansainvälinen tyynysotapäivä,
sekä Löydä sateenkaari -päivä.

 

Onkohan sateenkaaria jo tähän aikaan vuodesta?


-Kerro, jos bongaat sellaisen.
Ainakin sellaisia voi piirtää
jos taivaalla niitä ei nyt näykään. =)

 

 

 


 

Pajunkissat ovat nyt juuri komeimmillaan.

 


Sunnuntaina, 4.s päivä, on Kansainvälinen porkkanapäivä

 

Sekin sopii tähän pääsiäisen satumaiseen puputeemaan. =) 


 

 



Maanantaina, 5.s päivä
on sitten puolestaan Karkkipäivä

mikäli makeisia on vielä jäljellä...

 

 

 

 

 


Hauskaa pääsiäistä!

 


 

 






PS: 

Unan jokavuotinen pikapashaohje


#easter #pasha #pikapasha #persikkamangorahkaa #vanilja 



 Unan pasha 


1 pieni tölkki persikanpuolikkaita 

1 purkki mangoviipaleita 

2 dl kuohukermaa (karrageenitonta) 

250 g  maitorahkaa

hieman tomusokeria 

hieman vaniljasokeria 

Lisää Vaniljaa... 😁

sokeria maun mukaan  

Hieman sitruunan mehua 


Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Sekoita toisessa kulhossa rahkaan sokereita ja yhdistä kermavaahdon kanssa.  Lisää hieman sitruunamehua. 

Lisää seokseen valutetut persikanpuolikkaat ja mangoviipaleet, jotka olet leikellyt sopivankokoisiksi palasiksi. 

Sekoita kevyesti. 


Pikarahka on valmis.