Kieltämättä pääsiäinen on hieman sellainen hassu sadunomainen ajanjakso vuodenkierrossa. Ainakin lapsista voi tuntua siltä.On hauska sattuma että tänä vuonna pääsiäisaikaan on myös tanskalaisen satusedän H.C.Andersenin syntymäpäivä, jonka klassikkosaduista kaikki tuntevat ainakin jonkun! Hänen satujaan ovat mm Pieni tulitikkutyttö, Ruma ankanpoikanen, Peukalo-Liisa, Keisarin uudet vaatteet, Lumikuningatar, Peukaloinen, sekä minun oma suosikkini: Todellinen prinsessa. Hani aina sanoo että mie oon sellainen, tuntisin herneen patjakerrosten alta, enkä voisi nukkua...! =D
Torstaina, 1.4. on sellainen, kuin Hypi mutalätäköissä päivä ja tietenkin juksaus- eli aprillipäivä, jolloin kenenkään puheisiin ei kannata luottaa.Perjantaina, 2.4. on mm
kansainvälinen lastenkirjapäivä, joka
lisää pääsiäisviikonlopun sadunomaisuutta.
Tai katselkaa klassikkosatuelokuvia.
Kävele töihin päiväkin on nyt perjantaina, ja suunnattu varmaan iloksi heille, joilla on työpäivä.Samana päivänä olisi lapsille mieluinen pähkinävoin ja hillon päivä
Lauantaina, 3.s päivä, on mm Askartelupäivä,
Kansainvälinen tyynysotapäivä,
sekä Löydä sateenkaari -päivä.
Onkohan sateenkaaria jo tähän aikaan vuodesta?
-Kerro, jos bongaat sellaisen.
Ainakin sellaisia voi piirtää
jos taivaalla niitä ei nyt näykään. =)
Pajunkissat ovat nyt juuri komeimmillaan.
Sunnuntaina, 4.s päivä, on Kansainvälinen porkkanapäivä.
Sekin sopii tähän pääsiäisen satumaiseen puputeemaan. =)
Maanantaina, 5.s päivä
on sitten puolestaan Karkkipäivä,
mikäli makeisia on vielä jäljellä...
Hauskaa pääsiäistä!
PS:
Unan jokavuotinen pikapashaohje
#easter #pasha #pikapasha #persikkamangorahkaa #vanilja
Unan pasha
1 pieni tölkki persikanpuolikkaita
1 purkki mangoviipaleita
2 dl kuohukermaa (karrageenitonta)
250 g maitorahkaa
hieman tomusokeria
hieman vaniljasokeria
Lisää Vaniljaa... 😁
sokeria maun mukaan
Hieman sitruunan mehua
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa rahkaan sokereita ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää hieman sitruunamehua.
Lisää seokseen valutetut persikanpuolikkaat ja mangoviipaleet, jotka olet leikellyt sopivankokoisiksi palasiksi.
Sekoita kevyesti.
Pikarahka on valmis.