Tänään vietetään Bouillabaissepäivää.
Bouillabaisse on kalakeittoa tai kalapataa, jossa on kalan lisäksimyös simpukoita ja kasviksia.
2 porkkanaa
1 pieni fenkoli
2 lehtisellerin varsi
1 sipuli
800 g perattua kalaa, esim lohta
½ tl suolaa
2 rkl Valio Eila voita
1 pieni fenkoli
2 lehtisellerin varsi
1 sipuli
800 g perattua kalaa, esim lohta
½ tl suolaa
2 rkl Valio Eila voita
400 g tomaattimurskaa
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
200 - 300 g simpukoita /muita mereneläviä
2 prk Valio ruokakermaa Mustapekkaa
1 dl tilliä , ruohosipulia tai kirveliä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
200 - 300 g simpukoita /muita mereneläviä
2 prk Valio ruokakermaa Mustapekkaa
1 dl tilliä , ruohosipulia tai kirveliä
Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi
ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.
Poista kalafileestä nahka.
Poista kalafileestä nahka.
Leikkaa filee kuutioiksi.
Ripota 1/2 tl suolaa kalapalojen joukkoon.
Sulata voi kattilassa.
Sulata voi kattilassa.
Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan.
Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan,
älä ruskista.
Lisää tomaattimurska.
Lisää tomaattimurska.
Sekoita ja anna kuumentua.
Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa.
Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa.
Anna kiehua n. 15 min.
Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja ruokakerma.
Anna hautua, kunnes kypsää (n. 5 min).
Tarkista suola.
Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja ruokakerma.
Anna hautua, kunnes kypsää (n. 5 min).
Tarkista suola.
Lisää pinnalle hienonnettu tilli.
Tarjoa Bouillabaisse ruisleivän kera.
Kuva Valion sivulta
Pelastusarmeijan joulupadat
ilmestyvät tänään kaduille.
Joulupata-keräyksen tavoite vuodelle 2018 on miljoona euroa. Joulupata-keräykseen tuli vuonna 2017 lahjoituksia lähes 930 000 euron arvosta. Nyt tavoitellaan miljoonaa.
Lähde mukaan auttamaan kotimaan vähävaraisia.
Erityisesti lapsiperheiden hätä on todellista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti