Mummon omenapaistos,
eli omenaputinki,
eli omenaputinki,
on rakas muisto lapsuudesta,
jota äiti-mamani usein valmisti.
Kas tässä ohje:
Omenaputinki
Mielellään happamia omenoita palasina
niin paljon, että uunivuoan pohja peittyy
n. 200g pehmeää voita tai margariinia
n. 1½ dl sokeria
n. 4½ dl vehnäjauhoja
(tai gluteenittomia jauhoja)
n. 2 tl kanelia
maun mukkaan vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 (-200) asteeseen.
Kuori ja pilko omenat voidellun,
uuninkestävän vuoan pohjalle.
Ripottele päälle sokeria,
vaniljasokeria ja kanelia.
Nypi ja murustele sormin voi ja
vehnäjauhot sekaisin.
Seoksesta ei ole tarkoitus tehdä taikinaa, joten
jos seos on liian kiinteää, lisää jauhoja
niin kauan, että seos on selkeästi murumainen.
Levitä seos kevyesti omenanpalojen päälle.
Älä paina muruseosta yhtään.
Pinnalle voit ripotella hiukan sokeria ja kanelia.
Astia uuniin NOIN tunniksi -1½ h,
kunnes omenanpalat ovat
muuttuneet hillomaiseksi muruseoksen alla,
ja muruseos on saanut omenista kosteutta.
(riippuu uunista...)
Nauti kuumana
hieman pehmenneen jäätelön kera.
Tai jäähtyneenä
kermavaahtohöttyrän kanssa.
jota äiti-mamani usein valmisti.
Kas tässä ohje:
Omenaputinki
Mielellään happamia omenoita palasina
niin paljon, että uunivuoan pohja peittyy
n. 200g pehmeää voita tai margariinia
n. 1½ dl sokeria
n. 4½ dl vehnäjauhoja
(tai gluteenittomia jauhoja)
n. 2 tl kanelia
maun mukkaan vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 (-200) asteeseen.
Kuori ja pilko omenat voidellun,
uuninkestävän vuoan pohjalle.
Ripottele päälle sokeria,
vaniljasokeria ja kanelia.
Nypi ja murustele sormin voi ja
vehnäjauhot sekaisin.
Seoksesta ei ole tarkoitus tehdä taikinaa, joten
jos seos on liian kiinteää, lisää jauhoja
niin kauan, että seos on selkeästi murumainen.
Levitä seos kevyesti omenanpalojen päälle.
Älä paina muruseosta yhtään.
Pinnalle voit ripotella hiukan sokeria ja kanelia.
Astia uuniin NOIN tunniksi -1½ h,
kunnes omenanpalat ovat
muuttuneet hillomaiseksi muruseoksen alla,
ja muruseos on saanut omenista kosteutta.
(riippuu uunista...)
Nauti kuumana
hieman pehmenneen jäätelön kera.
Tai jäähtyneenä
kermavaahtohöttyrän kanssa.
3 kommenttia:
Taidan tulla päiväkahville..:)
Hm, sait houkuteltua: gluteeniton omenahyve on uunissa. Siitä on tullut tänä syksynä "vaarallinen" herkku...on niin hyvää!
Oi... tätä varmasti saisi siellä sinun kahvilassa!
SS
Lähetä kommentti