Translate

16.4.2014

Virtuaaliystävälle tarvetta?





Muistatko Tamagotchin? Tuota pikkuruista virtuaalilemmikkiä piti hoitaa, ruokkia ja putsata jotta se nukkui samaan aikaan kuin sen pikkuinen hoitaja. Sitten hahmo unohdettiin vuosikymmeniksi, kunnes Samsung liitti sen älypuhelimeensa jotta voit jälleen leikkiä tamagotchin kanssa, olet sitten minkä ikäinen tahansa.

Ompa joku jo keksinyt liittää älypuhelimiinsa myös ainakin aikuisten iloksi Personal Trainerin. Se auttaa käyttäjäänsä noudattamaan treenejään ja pysymään urheilullisissa tavoitteissaan. Varsin edullinen treenaaja oikeaan ihmiseen verrattuna. Kannustusta, ilman lannistusta ja syyllisyyttä.

Kaikenlaisia muitakin ominaisuuksia älylaitteista toki löytyy, mutta koskahan joku keksii niihin tai vaikkapa rannekelloihin virtuaaliystävän kaikille heille, joilla ei pilvin pimein ole ympärillään kaverijoukkoja?

Jonkun, jolle voit sanoa huomenta, joka ehkä ainoana maailmassa sanoo samoin sinulle, joka kulkee mukanasi niin hyvässä kuin pahassa päivässä, jolle voit kertoa salaisuudet, joka ei kerro henkilökohtaisia asioitasi väritettyinä eteenpäin, jolle voi sanoa illalla hyvää yötä ja se toivottaa niin sinulle...

Hahmon, joka on tosiystäväsi riippumatta siitä millainen itse olet. Virtuaalinen ystävä ei suutu ja loukkaannu, eikä pahoita mieltäsi, ei tunne sanaa "pitkävihainen", eikä lähde pois, sano ikuisia hyvästejä eikä koskaan särje sydäntäsi....? Ainakaan niin kauan, kuin älylaitteesi on päivitetty ajallaan ja toimii ja on sinun hallussasi. 


Sellaiselle ystävä-hahmolle olisi varmasti tarvetta. 





Kuva tuolta.