Translate

3.8.2007

Pankkijono

.

Pankissa oli kova ruuhka. Kaikki mahdolliset ja mahdottomat ihmiset olivat päättäneet käydä nostamassa rahojaan suoraan pankin tiskiltä samaan aikaan.
Pankki- tai automaattikortit eivät sitten liene kovin suosittuja täälläpäin?
Jonossa oli myös naishenkilö sähköisellä pyörätuolilla ja hänen tapauksessaan oli ymmärrettävää ettei hän mennyt pankkiautomaatille, jonne hän ei olisi edes yltänyt omin avuin ilman avustajaa.
Ja ymmärrettävää on sekin, että ainakin yksi asiakas oli pankkijonossa siksi, että hänen pankkitilinsä saldo oli pienempi kuin 20 euroa, joka on pienin automaatilta nostettava summa. Hänenkin oli pakko asioida pankin tiskillä, nostaakseen rahaa ruokakaupan ostoksiin.

Sähköisen-pyörätuolin-käyttäjä-naisen edellä olleen miehen kännykkä alkoi soitella kovaäänisesti. Mies vastasi, soittajan nimeä aikansa tiirailtuaan, kotvan kuluttua puhelimeensa ja hihkui ja kiljahteli kuulumisiaan soittajalle. Tuli miehen vuoro mennä pankin luukulle. Mies meni, tuijotti naista tiskin takana ja osoitteli puhelintaan toisella kädellään ja höpöti-höpötti joutavia. Nauroi kovaan ääneen ja juttu jatkui. Nainen tiskin takana alkoi puuhata omiaan. Jono pankissa kasvoi.

Vihdoin aikojen ja tarinatuokion kuluttua mies sai viimein selitettyä suureen ääneen soittajalle että hän on justiinsa pankissa ja nyt pitäs lopettaa. Mies laittoi kännykän taskuunsa ja alkoi selittää että pitäis nostaa 200 euroa tililtä. Miksi hän ei mennyt automaatille vaan kasvatti kassajonoa? Miksi hän ei edes antanut muiden ihmisten mennä edelleen jos ja kun hänellä kerran oli niin tärkeä puhelu, ettei voinut sanoa vastapuolelle että soitan kohta...?







.