.
Pavlova-harjoituskappale. =)
Uunissaoloaika pari tuntia...
-Syöty porukalla 15 minuutissa. =)
Ja näiden paistossa sain menemään kolmisen tuntia lisää...
Ja näitä ei syödä. Ainakaan vielä. Ne vien huomena juhlapaikalle.
Havaitsimme muuten, ettei kannata tehdä kerrosPavlovajutskaa.
Parempi on tehdä vain yksi marenkipohja jonka päälle kasaat
vaniljavaahtoa ja mansikkaa. Siistimpää leikata. =)
-Ja on muuten namia...
-Tosin Hani sanoi, että marenki on aivan kuin polyuretaanivaahtoa... ;D
Mukaan lähtee vielä se tavallinen (glut) mansikkakakku
sekä kaksi pellillistä kinkkupiirakkaa ja ne on tehty "omasta päästä"
-resepteillä. Joten älkää kysykö...
Mutta Pavlovassa yritin katsella ohjetta toisella silmällä.
Pavlova eli marenkikakku
gluteeniton (noin 10 annosta)
Yhteen isoon marenkipohjaan tai
keskikokoiseen + pieneen tarvitset:
6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
0,3 rkl Maizena maissitärkkelystä
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä /kermavaahtoa
4 rkl tomusokeria
(2 kpl kiiviä)
0,5 l Mansikoita
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys
valkuaisvaahdon joukkoon.
Vatkaa vaahto kovaksi.
Levitä valkuaisvaahto pellille
leivinpaperin päälle ympyrän muotoon.
Paista marenkipohjaa 125 °C:n
lämpötilassa noin 2 tuntia.
Jäähdytä. Vatkaa Flora Vispi
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
(Kuori ja paloittele kiivit.)
Aseta kakkuun täytteeksi vuorotellen (kiivejä,)
mansikoita ja Flora Vispi-vaahtoa.
Eli jos teet ison kerros-Pavlovan,
tee ensin marenkitaikinasta pellille leivinpaperille
keskikokoinen ja pienempi ympyrä,
paista niitä pari tuntia ja anna rauhassa jäähtyä.
Marengit kannattaa irrottaa
paperista vasta jäähtyneinä.
Tee sitten toinen marenkitaikina ja muovaile siitä
pellille jälleen leivinpaperin päälle iso rengas.
Ja paista pari tuntia, ja jäähdytä kuten edelliset.
Kokoa Pavlova vasta hetkeä ennen tarjoilua.
Jos teet pelkkiä marenkikeksejä,
vähennä paistoaika tuntiin.
PS: Mokanmakuisia,
siis ei epäonnistumista, vaan oikeaa mokka-makua,
saat marenkileivonnaisiin laittamalla muutaman
murusen pikakahvia taikinaan...
.
Pavlova-harjoituskappale. =)
Uunissaoloaika pari tuntia...
-Syöty porukalla 15 minuutissa. =)
Ja näiden paistossa sain menemään kolmisen tuntia lisää...
Ja näitä ei syödä. Ainakaan vielä. Ne vien huomena juhlapaikalle.
Havaitsimme muuten, ettei kannata tehdä kerrosPavlovajutskaa.
Parempi on tehdä vain yksi marenkipohja jonka päälle kasaat
vaniljavaahtoa ja mansikkaa. Siistimpää leikata. =)
-Ja on muuten namia...
-Tosin Hani sanoi, että marenki on aivan kuin polyuretaanivaahtoa... ;D
Mukaan lähtee vielä se tavallinen (glut) mansikkakakku
sekä kaksi pellillistä kinkkupiirakkaa ja ne on tehty "omasta päästä"
-resepteillä. Joten älkää kysykö...
Mutta Pavlovassa yritin katsella ohjetta toisella silmällä.
Pavlova eli marenkikakku
gluteeniton (noin 10 annosta)
Yhteen isoon marenkipohjaan tai
keskikokoiseen + pieneen tarvitset:
6 kpl kananmunan valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
0,3 rkl Maizena maissitärkkelystä
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä /kermavaahtoa
4 rkl tomusokeria
(2 kpl kiiviä)
0,5 l Mansikoita
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu joukkoon vatkauksen aikana.
Sekoita sokeri ja maissitärkkelys
valkuaisvaahdon joukkoon.
Vatkaa vaahto kovaksi.
Levitä valkuaisvaahto pellille
leivinpaperin päälle ympyrän muotoon.
Paista marenkipohjaa 125 °C:n
lämpötilassa noin 2 tuntia.
Jäähdytä. Vatkaa Flora Vispi
ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
(Kuori ja paloittele kiivit.)
Aseta kakkuun täytteeksi vuorotellen (kiivejä,)
mansikoita ja Flora Vispi-vaahtoa.
Eli jos teet ison kerros-Pavlovan,
tee ensin marenkitaikinasta pellille leivinpaperille
keskikokoinen ja pienempi ympyrä,
paista niitä pari tuntia ja anna rauhassa jäähtyä.
Marengit kannattaa irrottaa
paperista vasta jäähtyneinä.
Tee sitten toinen marenkitaikina ja muovaile siitä
pellille jälleen leivinpaperin päälle iso rengas.
Ja paista pari tuntia, ja jäähdytä kuten edelliset.
Kokoa Pavlova vasta hetkeä ennen tarjoilua.
Jos teet pelkkiä marenkikeksejä,
vähennä paistoaika tuntiin.
PS: Mokanmakuisia,
siis ei epäonnistumista, vaan oikeaa mokka-makua,
saat marenkileivonnaisiin laittamalla muutaman
murusen pikakahvia taikinaan...
.