.
Nimittäin pellillinen mokkapalojakin on hyvää... ;D
Kahden päällysvaihtoehdon
MOKKAPALAT
Uunipellillinen = noin 30 palaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1½ dl voi- tai margariinisulaa
(2-3 Pätkis-suklaapötköä)
Tummempi, suklaisampi päällyste 1:
½ dl kuumaa, vahvaa kahvia
(tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
½ dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vaaleampi päällyste 2:
1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
(tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
1/2 dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
Kookoshiutaleita,
tai nonparelleja,
tai suklaaströsseleitä,
tai mantelilastuja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata rasva kattilassa, annan hieman jäähtyä.
(Kuumaan rasvaan voit pilkkoa muutaman Pätkis-suklaan!)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin
ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan,
jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.
Kaada taikina reunalliselle uunipellille
voidellun leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Päällys:
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi
ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi.
Ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita,
tai nonparelleja, tai suklaaströsseleitä,
tai mantelilastuja
Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi
terävällä veitsellä.
Jos kuorrute tarttuu veitseen,
kostuta se välillä kuumassa vedessä.
PS: Gluteeniton = gluteenittomia jauhoja n: 4dl vehnäjauhojen sijaan.
Nimittäin pellillinen mokkapalojakin on hyvää... ;D
Kahden päällysvaihtoehdon
MOKKAPALAT
Uunipellillinen = noin 30 palaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1½ dl voi- tai margariinisulaa
(2-3 Pätkis-suklaapötköä)
Tummempi, suklaisampi päällyste 1:
½ dl kuumaa, vahvaa kahvia
(tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
½ dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vaaleampi päällyste 2:
1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
(tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
1/2 dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
Kookoshiutaleita,
tai nonparelleja,
tai suklaaströsseleitä,
tai mantelilastuja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata rasva kattilassa, annan hieman jäähtyä.
(Kuumaan rasvaan voit pilkkoa muutaman Pätkis-suklaan!)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin
ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan,
jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.
Kaada taikina reunalliselle uunipellille
voidellun leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.
Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Päällys:
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi
ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi.
Ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita,
tai nonparelleja, tai suklaaströsseleitä,
tai mantelilastuja
Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi
terävällä veitsellä.
Jos kuorrute tarttuu veitseen,
kostuta se välillä kuumassa vedessä.
PS: Gluteeniton = gluteenittomia jauhoja n: 4dl vehnäjauhojen sijaan.