Translate

3.10.2024

Pullaa ja hymyjä!









  
Kaiken maailman kanelipullia voi tietenkin syödä vaikkapa joka ikinen päivä ja niillekin on oma teemapäivänsä 4.10.2024  joka Suomessa on tietenkin nimeltään Korvapuustipäivä, koska sehän on suomalaisten suosikkikansallispullaklassikko! 




 

Korvapuustinhan pitää tietenkin näyttää korvapuustilta. Muutenhan se olisi vain joku kanelipulla, tai kanelirulla!
Eikun leipomaan! 
Nyt on nouseva kuu, eli pullataikinakin 
nousee hyvästi! 
 

#CinnamonRollDay
#korvapuustipäivä 
 
 
 
 PS: Näin hauskasti Valio yhdisti kanelipullat ja laskiaispullat täytetyiksi kanelipulliksi. =)
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Hymynaamahymiö on jo 61 -vuotias! 

 

Se oli yksinkertainen keltainen ympyrä, jossa oli muutama piste ja ylöspäin käännetty käyrä. 

 

 Harvey Ball loi yhden ikonisimmista symboleista, jonka maailma oli koskaan nähnyt. Puhumme tietysti hymynaama 🙂hymiöstä.  
Harvey Ball loi hahmon vuonna 1963. Hymiön luominen kesti 10 minuuttia ja hänelle maksettiin 45 dollaria tästä työstä.  
 
Harvey ilmaisi myöhemmin huolensa siitä, että hänen pienen symbolinsa kaupallistaminen poistaisi sen alkuperäisen tarkoituksen ja merkityksen. Tämän vuoksi hän loi World Smile Dayn, päivän, joka on omistettu yksinkertaisen ilon ja rakkauden levittämiselle kaikille rodusta, sukupuolesta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta.  
Harvey itse valitettavasti poistui tästä maailmasta vuonna 2001, mutta Harvey Ball World Smile Foundation -säätiö, jonka hän loi, on välittänyt hänen sanomaansa yksinkertaisesta rauhasta ja rakkaudesta maailman hymypäivän sponsorina joka vuosi. 
 
 Tiedätkö miksi keltaista väriä käytettiin hymynaamahymiöön? No, tämän voit ehkä arvata! Keltainen on ilon väri, joten mikä olisi parempi väri hymynaamalle?

 


 

Hymyile 

 

Hymyily on tarttuvaa, koska aivot vapauttavat ilohormoneja, mikä saa hymyn vastaanottajan hymyilemään takaisin. 
 
 Hymyileminen parantaa työn tuottavuutta, edistää terveitä ihmissuhteita, lievittää stressiä ja saattaa jopa auttaa ihmisiä elämään pidempään. 
 
Aiheuttaako hymy ryppyjä? Ryppyjä ei pidä syyttää hymyilystä, koska ne voivat johtua yhtä paljon ihan vaan ihon joustavuuden heikkenemisestä.
 
Vastasyntyneet vauvat hymyilevät unissaan, mutta yleensä 6-8 viikon ikäisiä he alkavat hymyillä myös hereillä ollessaan.
Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko, jonka ensimmäinen päivä on kansainvälinen Eläinten päivä.

 

Tänä vuonna Eläinten viikolla tutustutaan lähiluonnon eläimiin. Eläinten viikko on Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen aloittama tapahtumaviikko jota vietetään vain Suomessa.

 

 

 
PS:

Vielä 3.10.-16.10.2024 Voit istuttaa kaikkea ihanaa pihalle: hedelmäpuita, muita puita, pensaita, perennoja yms, yms... 

 

🌰🌰🌰

 

Ja kevätkukkasipuleita!!! 

 

Nimimerkki Kevättä mielessä