Translate

25.7.2007

Jokanaisen niksejä

.



Maija Suovan toimittamassa Joka naisen niksikirjassa
vuodelta 1966 on hauskoja juttuja ja vinkkejä.
Aika kuluu ja maailma muuttuu. =)
Vai mitäpä esimerkiksi näistä ideoista tykkäätte:

Hajaniksejä, Avaimet
Avainnippunsa voi varsin helposti kadottaa. Avaimiin ei voi tietenkään panna omaa nimeään ja osoitettaan, mutta sen sijaan jonkun tuttavan puhelinnumeron tai osoitteen. (kääks! =) ) Tästä on tietenkin hänen kanssaan etukäteen sovittu. Avaimet tulevat takaisin jokseenkin varmasti eikä niiden omistajan tarvitse pelätä, että joku tulisi sisään omin luvin. (entäs tuttavan luokse...?)


Höpsöjä vinkkejä:

Yleishygienia, Tablettien nieleminen käy helposti, jos niille panee pienen nokareen voita ja päälle ryyppää kulauksen vettä. (ounou, voita?!)

Kodinhoito, Huoneiden jäähdyttäminen helteellä
Avoimien ikkunoiden eteen levitetään märkä lakana. Lakanat voi pitää märkinä ruiskuttamalla niitä kastelukannulla... =) (tuostahan tulee jo vesivahinko ja kosteusvaurio.)

Hajaniksejä, Joulukuusen lumi
Kuusen oksille sivellään kevyesti vedestä ja perunajauhoista keitettyä kiisseliä, minkä päälle ripotellaan suolaa niin runsaasti kuin mahdollista. Mitä karkeampaa suolaa, sitä kauniimmin se välkehtii. (mikä sotku. ;D )

Kodinhoito, Kankeasti avattavat ikkunat
Jos ikkunoita, jotka kosteuden tai kylmyyden vuoksi aukeavat kankeasti, hierotaan ihralla tai talilla, saadaan ne helposti aukeaviksi. (heheeee!)


Hyötyä:

Peseminen, Värin lähtemisen villalangasta saa helposti selville painamalla kostutettua lankaa saippuapalaseen ja vetämällä sen sitten kaksinkerroin taitetun valkoisen paperin välitse. (ok)


Kiinnostavaa:

Hajaniksejä, Ruusuntuoksu huoneisiin saadaan, kun raikkaita ruusuja pannaan ilman varsia kerroksittain suolan kanssa lasitölkkiin, peitetään ilmatiiviisti, ja viedään viileään paikkaan. Parin viikon kuluttua tarvitsee vain avata tölkin kansi ja huoneeseen leviää hyvä tuoksu. Tölkkiä voi käyttää useamman kuukauden ajan, kun sen aina käytön jälkeen sulkee hyvin.
-Näinkös ruususuola on saatu aikaan? =)

Terveys ja kauneus, Kahvinporoilla peseminen tekee kädet pehmeiksi ja valkoisiksi. =) (ahaa...)





PS1:
Tuohon käsiin tarttuviin hajuihin on hyvä pestä käsiään teräksisellä saippualla, kylmän veden alla. Tai esim pestä se veitsi kylmän veden alla, jolla on sitä sipulia, kalaa yms operoinut.
Ensin kylmää ja terästä ja sitten vasta saippuaa ja lämmin vesi.
Eikä kädet haise.


PS2:
On tuossa kirjassa monia, monia niksejä, jota voi soveltaa ihan tähän päivään. =)


PS2:
Uudempia niksejä löydät Kirsi Pihan ja Johanna Catanin toimittamasta Naisen opas-nimisestä opuksesta...
Siinä on aivan verratonta kerrontaa nykyladyille. =)



.