Translate

4.4.2022

Nivelterveysviikko


 

 
 

 


"Suomen Nivelyhdistys tukee ohjauksella ja liikunnalla mahdollisimman hyvää nivelterveyttä ja toimintakykyä, joka tukee nivelrikkoisten mahdollisuutta tulla toimeen sairautensa kanssa.

Aktiivisella ja tehokkaasti kohdennetulla tiedon jakamisella pyritään myös nivelsairauksien ennaltaehkäisyyn. 

Valtakunnallisen Suomen Nivelyhdistyksen toiminta alkoi vuonna 2000.

Toiminta jakautuu kolmeen osaan: nivelterveystoimintaan, tiedotukseen ja edunvalvontaan. Vertaistuen tarjoaminen on tärkeä osa toimintaa.  

 Yhdistys pyrkii tavoitteisiinsa yhteistyöllä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten, organisaatioiden ja päättäjien kanssa."


 
4.-10.4. on
Nivelterveysviikko 
 
 



 
 Tänään on myös 
 

C-vitamiini tukee kollageenia 

ja nivelten hyvinvointia 


"Millään yksittäisellä ruoka-aineella ei ole ihmeitä tekevää vaikutusta niveliin, mutta lautasmallin mukaiseen terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon kannattaa panostaa. Näin myös paino pysyy sopivissa lukemissa ja kroppa terveenä.

Huolehdi erityisesti, että saat riittävästi C-vitamiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia, joilla on havaittu olevan vaikutusta hyvinvoiviin niveliin.

C-vitamiini on tärkeä kollageenin muodostumiselle, mikä tukee nivelten ruston ja luuston toimintaa. Kalsium ja D-vitamiini edistävät luuston kuntoa, ja D-vitamiini auttaa myös normaalin lihastoiminnan ylläpitämisessä. C-vitamiinia saa esimerkiksi marjoista ja hedelmistä, ja kalsiumia maitotuotteista, siemenistä ja täydennetyistä kaurajuomista. 

D-vitamiinia on suositeltavaa ainakin talviaikana ottaa purkista."/Yliopiston Apteekki 


Lue lisää nivelten hyvinvoinnista Yliopiston Apteekin sivuilta