Translate

18.4.2022

Leikissä kerromme jotain itsestämme

 
 
 
 
 
Jokainen päivä on leikkipäivä! 
Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia 
viettämään kiireetöntä aikaa 
yhdessä leikin merkeissä.  
 
Leikkipäivä-viikkoa vietetään 
18.–23. huhtikuuta.
Viikko huipentuu valtakunnalliseen
Leikkipäivään lauantaina 23.4.2022.

 

 
 
 
 

Järjestä Leikkipäivä 23.4.2022 

– ideoi kestävää leikkiä

 

Tämän vuoden Leikkipäivä toteuttaa kestävän leikin ajatusta, ”Leikkien pallon puolesta”. Muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton koordinoima Leikkipäivä-ohjelma kutsuu kaikkia ideoimaan ja järjestämään Leikkipäivää. Leikki yhdistää sekä ylläpitää toivoa ja turvallista arkea.

Leikillisyys, leikkisyys, leikkimielisyys ja itse leikki ovat tärkeitä niin lapsen, aikuisen kuin seniorinkin itseilmaisulle ja hyvinvoinnille. ‑ Leikissä kerromme aina jotain itsestämme ja luomme yhteyttä toisiin ihmisiin. Leikki luo tärkeällä tavalla yhteenkuuluvuuden tunnetta, sanoo lasten ja aikuisten leikin asiantuntija Katriina Heljakka, Mannerheimin Lastensuojeluliiton koordinoimasta Leikkipäivä-ohjelmasta.

 

 


 

Kuka tahansa voi järjestää oman riemukkaan leikkitempauksen vaikkapa perheen, ystäväpiirin tai naapuruston kesken tai työpaikoilla ja opiskeluyhteisöissä. Leikkipäivän vietto voi olla mitä tahansa vartin mittaisesta tuokiosta koko päivän kestävään tapahtumaan.

 

 

 


 Ihan koko perhe voi osallistua... =)

 

”Leikkien pallon puolesta” -teemassa viitataan yhteen vanhimmista leikkivälineistä ja yhteiseen kotipaikkaamme maapalloon. Leikkipäivän vietossa voi laittaa vaikka pystyyn pihapiirin pallopelin tai yhdistää ympäristösuojelun päivän leikkeihin.

Kestävää elämää luodaan sovussa ihmisten kesken. Kestävän kehityksen teemaa voi lähestyä monesta näkökulmasta. – Valitaan kestäviä leluja ja varusteita ja niitä kierrätetään.
 


 
 
 
 *****"***** 


♥️
 
Sydänviikko on ajalla 
18-24.4.2022

Suomen Sydänliitto 


 
 
 *********
 
 
Tänään on myös 
Maailman kulttuuriperinnön päivä 
 

#HeritageDay
#WorldHeritageDay



 
********