Oletko huomannut, miten toiset keitetyt kananmunat eivät haluaisi luopua kuoristaan millään!? Niissä keltuainen tuntuu olevan kanamunan sivussa, ja sekin paljastuu hankalaa, tuhansina muruina murtuvaa kuorta manaten kuoriessa... Joskus kuoriin jää kamalasti itse kananmunaa ja joskus heitän ekopönttöön suoraan moisen kananmunariekaleen ja otan uuden!
Sitten taas toiset kananunat kuoriutuvat suurinpiirtein kolmessa osasessa, tosi helposti!?!!!
Olen tullut siihen tulokseen, että ne huonosti kuorittavat
on säilytetty väärin ja väärässä paikassa...
Kananmuna pitäisi säilyttää pystyasennossa, mieluiten myyntipakkauksessa, ei kyljellään, ja mieluiten huoneenlämmössä...Tai jos se on alunperin säilytetty viileässä,
sen pitää edelleenkin olla viileässä...
Liian useasti kaupassa kananmunan viimeinen myyntipäiväkin on ihan parin päivän päästä ja maalla kasvaneena tiedän, että kananmunalla on oikein säilytettynä aika pitkä säilymisaika, kokonaista 4 viikkoa, joten missä ihmeessä kauppias niitä munia pitää niin kauan, että ne saadaan viime tinkaan myyntiin?
Tämä ei ole kanamunan tuottajien vika.
Kananmuna on mainio proteiinin lähde.
suosittelee syömään 3 - 4 kpl kananmunia viikossa.
Perjantaina 8.10. ainakin jossainpäin maailmaa,
on kananmunien terveellisyydestä muistuttamassa
erityinen Kananmunapäivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti