Translate

2.10.2020

Kansainvälinen väkivallattomuuden päivä







International Day of Non-Violence

YK:n yleiskokous julisti vuonna 2007 lokakuun 2. päivän kansainväliseksi väkivallattomuuden päiväksi. Sama päivä on myös Mahatma Gandhin syntymäpäivä. Gandhi tunnetaan Intian itsenäisyyteen johdattaneen kansalaisoikeusliikkeen johtohahmona ja vapauden ja väkivallattomuuden aatteen edistämistäjänä maailmalla.

Väkivallattomuuden päivänä YK toivoo valtioiden, YK:n alaisten järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen muistuttavan ihmisiä sovittelun ja rauhanomaisuuden merkityksestä ristiriitojen ja konfliktien ratkaisemisessa. Jokaisella ihmisellä on oikeus elää turvassa ilman väkivaltaa tai sen uhkaa. Tämä on oletusarvo maailmassa, joka uskoo suvaitsevaisuuden, ymmärryksen ja väkivallattomuuden tärkeyteen ja ajaa näiden arvojen toteutumista.

Väkivallattomuuden päivä liittyy myös kestävän kehityksen tavoitteisiin, erityisesti tavoitteeseen 16, jonka tavoitteena on edistää rauhanomaisia yhteiskuntia ja taata kaikille pääsy oikeuspalveluiden pariin. 


Tiesitkö, että:

Nykypäivän sodissa ja konflikteissa ylivoimaisesti suurin osa uhreista on siviilejä. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat naiset ja lapset.



 ******

 

 

 Tänään on lisäksi maailman hymypäivä. =) 

On myös maailman alkoholiton päivä

Sen vietto on helppoa! Vaikka aina! Ainakin minulle! 


*******

Ja JOS autollasi ei vielä ole 

nimeä, voit antaa sellaisen 

sille tänään... =D