Translate

6.8.2020

Hyvää mustikkapiirakkapäivää!







Omista metsistämme löytyy tätä kotoista sinistä 
supermarjaa niin paljon, että jokainen voisi mennä 
ja kerätä metsästä ainakin ne omat piirakkamarjat
 
Tänään vietetään  
mustikkapiirakkapäivää

 🫐
 
 
#mustikkapiirakka 
#mustikkapiirakkapäivä 

 
Päätä itse millaisen piirakkapohjan haluat, 
ja pian pääset nauttimaan 
omin käsin tehdystä ihanuudesta. 
 
 Yläkuvan piiraaskuvassa on sekä 
villejä metsämustikoita että kesympiä, 
jalostettuja pensasmustikoita. 
 
Kummastako mustikasta sinä pidät? 
Itse rakastan molempia!
 
 💙
 
 
 
 
 
Itse tykkään muropohjaisista piiraista, 
jossa mustikat puolittain uppoavat taikinaan,
gluteenittomana tietenkin, ilman mitään 
rahka/kermaviilejä. 
 
Eli tällaisista: 
 

Gluteeniton

 
200 g huoneenlämpöistä, suolaista voita 
1½ dl  sokeria     
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa   
1  kananmuna   
0,75 dl  maitoa / kermaa     
1 tl  leivinjauhetta    
1 tl  vaniljasokeria    
 
 
Mustikkatäyte: 

n 4 dl tuoreita mustikoita   
  hieman sokeria    
hieman (n. 1 rkl) perunajauhoja 
 
 

    Sekoita perunajauho mustikoihin. 
 
(Usein mustikoita metsästä kerätessäni napsin 
joukkoon myös metsämansikoita, villivadelmia jne, 
jolloin piirakasta tulee ihanan värikäs 
ja herkullinen!) 
 
Sekoita huoneenlämpöinen voi 
kulhossa sokerin kanssa.
    Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). 

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.

    Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
maito/kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.  

Sekoita taikina tasaiseksi. 

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa. 
    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada mustikat pohjan päälle. 
 
  Ripottele marjojen päälle 
alussa sivuun jätetty taikina. 
 
    Paista 200 asteessa n. 30 min. 
 
Kuva sivulla Kakkua ja kaikkee
 ______________________

Samaa ohjetta voi käyttää 
eri marjoihin
omenoihin, luumuihin, 
päärynään, jne.
________________________
 

PS1: 

Jos teet ohjeella omenamurupiiraan, 
muista käyttää omenanpaloissa myös kanelia!
 
 
PS2: 
Tämä piiras on parasta päivän vanhana. 
 

 
💙

 

 










 


 
 
 
 
 
 
 
 


3 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kiitos!
kumpaistakin aion tehdä;))
Varpaita jo aamutuimaan heiluttelin...kylläkin Väinön karvoja ..hiekan tilalla 🤣
pakkasessa mustikoita,,niistä teen piiraakan,,kekkasin hyvän päällisjutun
Maukasta mustikkapiirakkapäivää,,Sinulle Una!😀🧡

Hallatarinoita kirjoitti...

Juu, ei ole tarkoituskaan että vain hiekalla varpaat olisivat onnellisia, vaan ihan missä tahansa paljaat kesävarpaat ovat ihanuus joka on meillä täällä pohjoisessa joskus harvinaistakin herkkua.

Esim nurmikko, puuvillamatto, sammal yms ovat ihania paljaan jalkapohjan alla...

Ja kiitos. =) Minä syön muutes mustikoita mm aamuisin jogurttini päällä, ja hunajaa... Nam. =)




Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Minä taas tykkään pullataikinaan leivotusta mustikkapiirakasta. On vaan paljon kova töisempi, mutta on vaan niin hyvää..:)