Omista metsistämme löytyy tätä kotoista sinistä
supermarjaa niin paljon, että jokainen voisi mennä
ja kerätä metsästä ainakin ne omat piirakkamarjat.
Tänään vietetään
mustikkapiirakkapäivää 🫐
#mustikkapiirakka
#mustikkapiirakkapäivä Päätä itse millaisen piirakkapohjan haluat,
ja pian pääset nauttimaan
omin käsin tehdystä ihanuudesta.
Yläkuvan piiraaskuvassa on sekä
villejä metsämustikoita että kesympiä,
jalostettuja pensasmustikoita.
Kummastako mustikasta sinä pidät?
Itse rakastan molempia!
💙
Itse tykkään muropohjaisista piiraista,
jossa mustikat puolittain uppoavat taikinaan,
gluteenittomana tietenkin, ilman mitään
rahka/kermaviilejä.
Eli tällaisista:
Gluteeniton
200 g huoneenlämpöistä, suolaista voita
1½ dl sokeria
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
1 kananmuna
0,75 dl maitoa / kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa / kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Mustikkatäyte:
n 4 dl tuoreita mustikoita
hieman sokeria
hieman (n. 1 rkl) perunajauhoja
Sekoita perunajauho mustikoihin.
(Usein mustikoita metsästä kerätessäni napsin
joukkoon myös metsämansikoita, villivadelmia jne,
jolloin piirakasta tulee ihanan värikäs
ja herkullinen!)
Sekoita huoneenlämpöinen voi
kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.
Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
maito/kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Taikina on valuvaa tässä vaiheessa.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada mustikat pohjan päälle.
ja kaada mustikat pohjan päälle.
Ripottele marjojen päälle
alussa sivuun jätetty taikina.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
______________________
Samaa ohjetta voi käyttää
Samaa ohjetta voi käyttää
eri marjoihin
omenoihin, luumuihin,
päärynään, jne.
________________________
PS1:
Jos teet ohjeella omenamurupiiraan,
muista käyttää omenanpaloissa myös kanelia!
PS2:
💙
3 kommenttia:
Kiitos!
kumpaistakin aion tehdä;))
Varpaita jo aamutuimaan heiluttelin...kylläkin Väinön karvoja ..hiekan tilalla 🤣
pakkasessa mustikoita,,niistä teen piiraakan,,kekkasin hyvän päällisjutun
Maukasta mustikkapiirakkapäivää,,Sinulle Una!😀🧡
Juu, ei ole tarkoituskaan että vain hiekalla varpaat olisivat onnellisia, vaan ihan missä tahansa paljaat kesävarpaat ovat ihanuus joka on meillä täällä pohjoisessa joskus harvinaistakin herkkua.
Esim nurmikko, puuvillamatto, sammal yms ovat ihania paljaan jalkapohjan alla...
Ja kiitos. =) Minä syön muutes mustikoita mm aamuisin jogurttini päällä, ja hunajaa... Nam. =)
Minä taas tykkään pullataikinaan leivotusta mustikkapiirakasta. On vaan paljon kova töisempi, mutta on vaan niin hyvää..:)
Lähetä kommentti