Translate

13.2.2020

Maailman suurin marttailta vol 2










Toista kertaa järjestettävän Maailman suurimman marttaillan teemana on: 

Tehdään hyvää 
 ruokaa kestävään arkeen


Martat opastavat jokaista tekemään käytännön ilmastotekoja. Kestävä arki on valintoja ruokapöydässä, kodinhoidossa ja asumisessa. Tänään tarvitsemme entistäkin enemmän tekoja huomista varten, Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara toteaa.




Jokainen voi ottaa arjessaan entistä 
paremmin huomioon sekä oman että ympäristön hyvinvoinnin. Vastuullinen kokkaaja lisää kasvisten käyttöä, vähentää lihansyöntiä, valitsee kotimaista ja välttää ruokahävikkiä. 

 

Liity sinäkin Marttoihin!


Martat ovat edistäneet 
kestävää arkea jo 121 vuotta. 

Marttayhdistysten vuoden suurin tapahtuma kokoaa martat 13.2.2020 koolle yhdessä ystäviensä kanssa. Martat kokoontuvat samana päivänä samaan aikaan eri puolilla Suomea.
Tavoitteena on innostaa uusia ihmisia mukaan marttoihin. 

Ystävänpäivän aattona järjestettävän illan voi toteuttaa esimerkiksi niin, että jokainen martta kutsuu tapahtumaan mukaan yhden tuttavansa, joka ei vielä ole martta.  
(vink, vink!)

Vuoden alkaessa on hyvä hetki 
aloittaa uusi harrastus. 



#maailmansuurinmarttailta.





Lähde: Marttaliitto  





Meille suomalaisille tosin tuo ruuan paikallisuus ja lähiruoka on hieman dilemma, sillä asumme täällä pohjolassa jossa ei paikallisesti kasva kovinkaan runsaslukuisesti esim kasviksia ja hedelmiä. 
Lisäksi ruuaksi kasvatettavia kasveja on tarjolla vain tietty aika vuodesta, joka selittänee sen suuren säilöntäkulttuurin joka suomalaisilla on. 




Säilötyt kasvikset ja hedelmät 
siis myös kunniaan.  
Säilömisessäkin ovat Martat auttaneet jo muutaman ihmisiän verran. 



*******
Ai niin, tänään on myös 
Vaihda nimeäsi päivä 

#GetADifferentNameDay