Tänään vietetään - nam - Valkosipulipäivää!
Valkosipulia voi laittaa melkein mihin tahansa,
ainakin mikäli sattuu olemaan valkosipulin ystävä.
Valkosipuli (Allium sativum) eli kynsilaukka on monivuotinen narsissikasvien (Amaryllidaceae) heimoon kuuluva viljelyskasvi, jonka sipulia käytetään mausteena
tuoreeltaan tai kuivattuna. Valkosipulin alkuperästä ei ole varmaa
tietoa, mutta säilyneiden dokumenttien perusteella ainakin jo muinaiset egyptiläiset pitivät sitä tärkeänä ravintokasvina. Pohjolassakin valkosipulia on viljelty jo viikinkiaikana, mutta 1800-luvulla sen viljely ja käyttö jostakin syystä ehtyi. Nykyään valkosipulia kuitenkin käytetään yhä enemmän suomalaisessakin keittiössä.
-Wikipedia-
Valkosipulivinkki joka on
meillä käytössä:
Kuori valmiiksi valkosipulinkynsiä
lasipurkkiin jonne kaadat lopuksi ruokaöljyä,
niin että kynnet peittyvät, sitten kansi
kiinni ja eikun lasipurkki jääkaappiin.
Sieltä on nopeaa napata puristimeen
kynsi tai pari ja suoraan ruokaan...
Tänään on lisäksi Polkupyöräpäivä,
Hengailupäivä
sekä Runouden ja luovuuden päivä
mutta sitähän minä vietän joka päivä!
Hengailupäivä
sekä Runouden ja luovuuden päivä
mutta sitähän minä vietän joka päivä!
1 kommentti:
Meillä laitetaan melkein mihin vaan valkosipulia...jos ei muuten, niin itse marinoituja...namm..:)
Lähetä kommentti