Translate

19.4.2018

Kynsilaukkaa





Tänään vietetään - nam - Valkosipulipäivää



Valkosipulia voi laittaa melkein mihin tahansa, 
ainakin mikäli sattuu olemaan valkosipulin ystävä. 







Valkosipuli (Allium sativum) eli kynsilaukka on monivuotinen narsissikasvien (Amaryllidaceae) heimoon kuuluva viljelyskasvi, jonka sipulia käytetään mausteena tuoreeltaan tai kuivattuna. Valkosipulin alkuperästä ei ole varmaa tietoa, mutta säilyneiden dokumenttien perusteella ainakin jo muinaiset egyptiläiset pitivät sitä tärkeänä ravintokasvina. Pohjolassakin valkosipulia on viljelty jo viikinkiaikana, mutta 1800-luvulla sen viljely ja käyttö jostakin syystä ehtyi. Nykyään valkosipulia kuitenkin käytetään yhä enemmän suomalaisessakin keittiössä. 
-Wikipedia- 


Valkosipulivinkki joka on 
meillä käytössä: 

Kuori valmiiksi valkosipulinkynsiä 
lasipurkkiin jonne kaadat lopuksi ruokaöljyä, 
niin että kynnet peittyvät, sitten kansi 
kiinni ja eikun lasipurkki jääkaappiin. 
Sieltä on nopeaa napata puristimeen 
kynsi tai pari ja suoraan ruokaan... 


Tänään on lisäksi Polkupyöräpäivä
Hengailupäivä
sekä Runouden ja luovuuden päivä 
mutta sitähän minä vietän joka päivä! 





1 kommentti:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Meillä laitetaan melkein mihin vaan valkosipulia...jos ei muuten, niin itse marinoituja...namm..:)