Translate

3.4.2017

Kalapuikkoja ja sateenkaaria






Tänään on Älä mene töihin ellei se ole hauskaa -päivä, joka on mielestäni ihan höpsö neuvo... 
- Ei työn tarvitsekaan olla hauskaa. Se on työtä. On se millaista tahansa, tee se hyvin. 
Vapaa-ajalla voit sitten pitää hauskaa mielin määrin ja lomalla toteuttaa haaveita.








Minä pidän kalapuikoista! Voin ihan kuulla kuinka joku voihkaisee "yäk"!
Joku toinen nurisee: "No sen mä nyt kyllä arvasin!"
ja kolmas nyökyttelee kanssani.

Kalapuikkoja voi tietenkin tehdä itse,
jolloin ne ovat erityisen herrrkulliiisiiiaaa.


KALAPUIKOT: 

 

 600 g ruodottomia kalafileitä, 

esim. kuhaa tai turskaa 

(turska on suosikkini!!)

2 kananmunaa 

n 1 dl gluteenittomia jauhoja 

n 1 dl gluteenittomia korppujauhoja 

1/2 tl suolaa 

1/2 tl valkopippuria 


oliiviöljyä ja voita paistoon


Lisäksi tarjollepanoon
sitruunalohkoja ja vihersalaattia 


Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. 
Mittaa toiselle lautaselle jauhot ja kolmanteen korppujauhot. 
Poista kaloista ruodot. 
Halkaise kalafileet pituussuunnassa, 
ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. 
Mausta valkopippurilla ja suolalla. 

Pyöräytä kalapalat ensin jauhoissa, karista ylimääräinen pois. 
Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. 
Lopuksi pyöritä kala korppujauhoissa.
Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä 

- jossa voita maun vuoksi - kullanruskeiksi. 
Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, 
noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. 
Nosta talouspaperille odottamaan. 


Ohje mukaeltu soppa365-ohjeesta, joka kehottaa
kokeilemaan kalapuikkoja myös tacojen välissä. 


Niin, nyt on Kalapuikkopäivä  
jos joku ei jo arvannut. =)




Samalla nyt olisi Löydä sateenkaari -päivä 
mutta niitä ei taida vielä tähän aikaa olla, 
vai onko? No ehkä jossain etelämmässä. =)