Hyvää suklaakakkupäivää!
100 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munankeltuaista
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl perunajauhoja
4 munanvalkuaista
Sekä gluteenittomia korppujauhoja
vuoan jauhottamiseen
Sulata varovasti voi kattilassa,
miedolla lämmllä ja nosta pois levyltä.
Lisää paloiteltu suklaa rasvan joukkoon.
Ota halkaisijaltaan 21 cm:n tai 18 cm:n kokoinen
irtopohjavuoka, vuoraa pohja leivinpaperilla,
voitele ja jauhota se.
Vaahdota kanamunakeltuaiset,
tomusokeri ja vaniljasokeri.
Vatkaa joukkoon perunajauhot.
Lisää suklaa-voiseos taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää vaahto taikinaan kauhallinen kerrallaan.
Sekoita varovasti käännellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
Jäähdytä kakku. Irrota se vuoasta ja kumoa tarjoiluastialle.
Koristele esim suklaakuorrutteella,