Translate

16.2.2015

Vastuullista suklaata Fazerilta





Fazer eteni viime vuoden aikana kohti kaakaovisiotaan ja nosti vastuullisuuskriteerit täyttävän kaakaon osuuden 50 prosenttiin. Tänä vuonna he aikovat nostaa jäljitettävyyden sekä vastuullisuuskriteerit täyttävän kaakaon osuuden 70 prosenttiin.

Fazer edistää vastuullisen kaakaon hankkeita ja osallistuu aktiivisesti eurooppalaisen kaakaon vastuullisuusstandardin kehittämiseen. Fazerin tavoitteena on vuoteen 2017 mennessä kaiken heidän käyttämänsä kaakaon jäljitettävyys ja vastuullisuuskriteerien täyttäminen.

Kriteerit täyttyvät, kun elinkeino on kannattavaa viljelijöille, ihmiset voivat hyvin ja viljelymenetelmät ovat ympäristön kannalta kestäviä.
Tärkeä osa vastuullisuustyötä on kaakaoviljelmien tuottavuuden parantaminen. Kun viljelijöiden tulotaso kasvaa, avautuu mahdollisuuksia investoinnille ja yhteisöjen kehittämiselle.

Fazer käynnistää keväällä 2015 uuden yhteistyöprojektin Ecuadorissa.
Tulevaisuudessa Fazerin Ecuadorista ostama kaakao on täysin jäljitettävää viljelmätasolle saakka.
Ecuadorilainen Arriba-kaakao on Fazerin Sininen -suklaan tärkein raaka-aine.