Hae tästä blogista

4.2.2014

Jee, vettä tuloo hanoista!

Kylpyhuoneen käsienpesualtaan ja keittiön vesiputket jäätyivät reilut pari viikkoa sitten. 
Samoihin aikoihin hyytyi kylpyhuoneen lattialämmitys. Vesiputkia emme alkaneet sulattelemaan koska myyjähän on meitä asuntokaupan jälkeen valistanut että "jäätyneet vesiputket sulavat aina itsekseen." Ennen kauppoja hän tosin ei muistanut kuin yhden ainoan kerran eräänä talvena vain keittiön vesihanan jäätyneen... Hmmm...

Late päätteli lämmityskaapelien kylmenemisen vian olleen termostaatissa, nappasi sen irti ja vei sen mukanaan töihin mennessään ostaakseen
uuden tilalle. 

Noh, mie jouduin talousveden ja tiskiveden yms hakemaan kh:sta suihkun hanasta.
Yleensä tulen pois kh:sta niin, että vasen käteni sammuttaa valoja pois ennen kuin itsekään olen
kunnolla tullut ulos kh:sta. Enpä yhtään muistanut ettei niin ei olisi märin käsin kannattanut tehdä.

Sain osumasta pienen sähköiskun ja vasemman käden nimettömän osumakohdassa on yhä hassu valkoinen tunnoton täplä... Tuo kylpyhuone on ennenkin (pari vuotta sitten) ollut tammi/helmikuun vaihteessa miulle kohtalokas paikka!

Miesrakas toi uuden termostaatin samana iltana ja sen asennuksen jälkeen lattialämmitys palasi mutta ei niin kuumana  kuin ennen koska sen tehoa jouduttiin puolittamaan ja kokoa pienentämään viime kesänä silloisen lattiarempan yhteydessä. Eipä sen koommin tarkistettu, toimiko lattialämmitys sähkärin jäljiltä, kun oli lämmintä muutenkin.

Vesiputkien jäätyminen kesti täällä pikkutalossa taas yli kaksi viikkoa mutta eilen jälleen tuli keittiönkin vesihanasta vettä! Olinpa onnellinen vedestä!

Sitä ei kuulkaas huomaakaan miten usein vesihanan keittiössäkin avaa, ennen kuin vettä ei sitten jostain syystä siitä hanasta enää tulekaan...
Kokeilkaas itse hakea kylpyhuoneesta ihan kaikki vesi, eli tiskivesi, tee-vesi, kahvivesi, jne pari viikkoa, tai jopa pari kuukautta niin kuin ensimmäisenä talvenamme täällä... Pitäkää samalla koko ajan jättikattilallinen vettä kuumenemassa keittiön hellalla, (meillä se oli kamiinan päällä) tiskivedeksi...
Semmoista mökkielämää tämä.

Onneksi pyykinpesukone toimi tämän ajan eli sen putki ei enää jäädy.
Eräänä talvena pyykinpesukoneenkin vesiputki jäätyi niin, että pesin muutaman viikon käsin pyykit ja niiden pyykkien kuivaus oli HYVIN hidasta puuhaa... Se putki ei enää toissakesän rempan jälkeen pitäisi jäätyä.

Vesiputkista ihan pieni kaistale kulkee yhä kylmissä kuistinkattotiloissa... (!!!???) Siksi yhä jäätyvät.
Tämä asia ja muutama muu seikka kuulunevat oikeastaan tuonne nyt suljettuna olevaan taloremppablogiin joka on juurikin siksi suljettu, koska asianajajamme parhaillaan päättelee millaisia korvauksia tämän talon virheistä voimme anoa talomme myyjältä. Siinäkin asiassa on paljon kaikenlaista sekavaa, mutta palaan joskus tulevaisuudessa tähän asiaan.

Tosiasiahan on että tämä Pikkutalo oli tietämättämme aikalailla viallinen kun sen hankimme ja jotkut vikaseikat yhä jatkuvat. Talossamme vallitsee eräänlainen jatkuva vikasietotila...
Joka kesä saamme tätä taloa hiukan ehjemmäksi mutta Suomen kesä on lyhyt ja meillä on molemmilla vain kaksi kättä. Onneksi mun perheeni kaikki Muruset joskus ovat tehokkaina apukäsinä, ja ihan ruokapalkalla!
https://www.facebook.com/121762977864133/photos/a.201432663230497.55455.121762977864133/785011258205965/?type=1&theater

Tänään on Maailman syöpäpäivä. 
Voimia teille kaikille edes asiaa sivuten,
tämän sairauden kanssa taisteleville.
Se on arvaamattoman mieletön sairaus... =/Minun oma Mamani 
on yksi selviytyjistä. 
 ♥ 
Valitettavasti Hanin 
ihana täti, ei selvinnyt...
 ♥ 

Meille muuten tuli joulukortti vielä tammikuun 23.s pv. 
Laten yhdelle tädille oli myös joulukortti saapunut vielä 21.1. 
Meidän kortin leimasta näkyi että se oli lähetetty 14 tai 15.12.2013. 
Kortti oli kulkenut Hailuodosta kuukauden, yhden viikon ja yhden päivän... 
-Kiitos vaan Tiina kortista! =)


4 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Ohoh! Siellä onkin etana postina? Ei voi muuta sanoa. Tuo vesiputkien jäätyminen taitaa olla vanhempien omakotitalojen riesa :-( Kenkkua.

Hallatar kirjoitti...

=) Kortin yksi kulma on hiukan revennyt ja oletan että se on vaan jäänyt jonnekin laatikkoon kiinni odottelemaan että joku huomaisi sen. =)

Vesiputketkin on laitettu tähän taloon edellisten "remontoijien" toimesta mitä ihmeellisemmillä tavoilla ja omituisiin paikkoihin, mutta oikeastaan kaikki, mitä edelliset ovat tehneet talossa, on ollut hiukan outoa ja enimmäkseen vääritehtyä. Valitettavasti niitä ei vaan mitenkään nähty ennen talokauppoja aikoinaan...

Tuo viimonen remontoimaton kulma talostamme kätkee kuitenkin näköjään tärkeän osasen vesiputkia, jotka pääsevät jäätymään ihan väkisin. Mutta eiköhän tuo viimeinenkin remontoimaton kohta saada kuntoon. =)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ettei käynyt pahemmin!


t E

Hallatar kirjoitti...

Kiitos E! <3