Translate

10.10.2024

Mieli ja keho ovat kokonaisuus

 

 

 

 


 


"Joka vuosi enemmän kuin joka viides meistä kokee jonkinlaisen mielenterveysongelman. Tutkijat uskovat  tilan johtuvan aivojen fysiologiasta joten mielenterveysongelmat ovat biologisia prosesseja. Monet ongelmat liittyvät ympäristötekijöihin.
Eristyneisyys on merkittävä mielenterveysongelmien aiheuttaja. Yksin asuvat ihmiset, erityisesti vanhukset, voivat kokea enemmän masennusta. 

Mielenterveysongelmien leima 

 
 Stigma on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset eivät lähde mielenterveyshoitoon. Potilaat näkevät mielenterveydelliset oireensa merkkinä heidän luonteestaan, vaikka ne ovat biologisia ongelmia, jotka eivät ole heidän hallinnassaan. 
 Ihmiset eivät näe murtunutta jalkaa samalla tavalla merkkinä henkilökohtaisesta riittämättömyydestä, mutta he voivat ottaa tämän näkemyksen mielenterveysongelmista. 

 Tarkoitus on myös korostaa sitä tosiasiaa, että hoidot paranevat vuosi vuodelta. Keskusteluterapiat, lääkkeet ja elämäntapainterventiot yhdessä tuottavat radikaalisti hyödyllisiä tuloksia potilaille. 
Ihmisten ei tarvitse kärsiä hiljaisuudessa. 

 

Ajatuksena on myös kouluttaa ihmisiä omaksumaan mielenterveyttä edistäviä elämäntapoja, jotka voisivat estää alun perinkin sairauksia kehittymästä.  
Painopisteenä on olla muiden ihmisten parissa enemmän, lisätä liikuntaa ja oppia käsittelemään stressiä. 

 

  Olisikin tärkeää auttaa mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä luomaan perusta elämälleen tänään, jotta he voivat elää onnellista elämää huomenna."/DOTY
 

"Mielenterveyttä voi vahvistaa monella tavalla. Omista tunteista pitää voida puhua ja vaikeissa tilanteissa on saatava apua – matalalla kynnyksellä ja nopeasti. Usein olo helpottuu, kun joku kuuntelee." /Mieli.fi.



Koko lokakuu on Mielenterveyskuukausi ja nyt vietetään myös Mielenterveysviikkoa. Tänään, 10.10. on erityinen YK:n Maailman mielenterveyspäivä, jolloin pyritään lisäämään tietoisuutta mielenterveysongelmien laajasta kirjosta.


Luonnossa liikkuminen
tekee tutkitusti hyvää mielelle.
Tänään onkin myös
kävele puistossa -päivä

#WalktoaParkDay
#maailmanmielenterveyspäivä
#MentalIllnessAwarenessWeek
#MentalHealthMonth



Suomen YL-liitto


 

 

Lisäksi tänään on  

Aleksis Kiven päivä ja 

suomalaisen kirjallisuuden päivä

sekä maailman puuropäivä  

#WorldPorridgeDay

ja kakunkoristelupäivä 

#CakeDecoratingDay 

Sekä hauska 


#Maksalaatikkopäivä