Hae tästä blogista

6.6.2022

Puutarhatyö käy kuntoilusta 

 

 


Monet ihmiset pitävät puutarhanhoidosta, 
mutta tiesitkö, että se on myös
loistava tapa parantaa yleiskuntoa?
 
 
 

 
 Olipa kyseessä venyttely, voimaharjoittelu
tai kestävyyden kasvattaminen, puutarhanhoito
lasketaan harjoitukseksi, ja se voi hyödyttää fyysistä
mutta myös henkistä hyvinvointiasi  
samalla, kun se parantaa ympärilläsi olevaa luontoa.

  
 
 

Kun nämä toiminnat yhdistetään,
ei ole ihme, että puutarhatyöllä  
on oma erityinen juhlapäivänsä.  

 

 Puutarhatyöpäivä

#GardeningExerciseDay 

 


Vartti pihalla vähentää stressiä 
 ja 5 muuta ihmeellistä vaikutusta

 

"Tutkimukset osoittavat, että puutarhaharrastajat voivat muita paremmin. Mitä useammin puutarhaa hoitaa, sitä enemmän puuha kohentaa omaa hyvinvointia, kertoo muun muassa eräs viime vuonna julkaistu englantilainen tutkimus. 

 

Puutarhanhoito vähentää stressiä 


Puutarhassa ja luonnossa keho rauhoittuu: verenpaine ja stressihormonipitoisuudet laskevat ja sykevälivaihtelu kasvaa. Fysiologisen rauhoittumisen lisäksi ihminen myös kokee itsensä vähemmän stressaantuneeksi.

Pienikin tauko luonnossa voi palauttaa kuormittuneet aivot rauhalliseen tilaan. Luonnossa aivot lepäävät ja syntyy tilaa uusille ajatuksille ja ideoille.On mahdollista, että kosketus luontoon ja sen tuoma monipuolinen mikrobisto vähentää myös ylipainon, suolistotautien, syövän ja masennuksen riskiä. 


Vähemmän sairastelua 


Luonnon koskettamisella ja luonnossa hengittämisellä on positiivinen vaikutus ihmisen vastustuskykyyn. Luonto monipuolistaa ihmisen mikrobistoa, mikä suojaa erityisesti tulehdustaudeilta. 


Mielenterveys kohentuu  


Odotus hyvästä sadosta ja onnistumisen kokemukset luovat uskoa tulevaisuuteen ja omaan pystyvyyteen. Puutarhanhoidon harrastajat ovat keskimäärin elämäänsä tyytyväisempiä kuin muut. Heillä on myös tutkitusti vähemmän masennusta kuin muilla. 

 

Lisää liikuntaa 


 Puutarhan juju on, että se motivoi ja toisaalta pakottaakin meitä liikkumaan. Vähän niin kuin koiraa pitää lenkittää, puutarhaa pitää kastella.  Puutarhanhoito tekee ihmisestä
mukavamman tyypin   

Puutarhanhoito on maailman yleisin harrastus, joka yhdistää ihmisiä yli sosiaaliluokkien, ikäluokkien ja kulttuurien. 


Viherpeukaloiden kanssa kelpaakin kaveerata, sillä he ovat rentoa porukkaa. Tutkimukset osoittavat, että puutarhanhoidon harrastajat ovat keskimäärin ystävällisempiä, ulospäin suuntautuneempia, vähemmän itsekkäitä ja suvaitsevaisempia kuin muut."  

 /Kotiliesi/ Puutarhanhoidon terveyshyödyt

 

 

 

 

 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti