Prinsessakakku
12 PalaaKakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Täyte:
5 dl kuohukermaa
1 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
400 g (1 prk) vadelmahilloa
200 g (1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)
Voikreemi:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl tomusokeria
Lisäksi:
1 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
250 g marsipaania
tomusokeria
Valmista kakkupohja sekoittamalla vehnäjauhot,
perunajauho leivinjauhe ja suola.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon
(vetoisuus noin 2 l).
Vuoraa astia tuorekelmulla.
Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 erikokoista kulhoon sopivaa palaa.
Isoimman tulee olla halkaisijaltaan sama, kuin kulhon levein kohta.
Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastikejauhe löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastikejauhe löysäksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään maito ja vaniljasokeri.
Aseta kulhon pohjalle pienin pohjapala.
Kostuta maidolla pullasutia apuna käyttäen.
Levitä pinnalle vadelmahilloa ja vadelmia,
sitten päälle vaniljakermatäytettä.
Aseta toinen pohjapala ja kostuta sekä täytä
edellä mainitulla tavalla.
Lisää viimeinen pohjapala, kostuta
ja peitä tuorekelmulla.
Nosta jääkaappiin hyytymään
muutamaksi tunniksi.
Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi
ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu.
Levitä voikreemi kakun pintaan.
Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi
(halkaisija noin 35 cm).
Voit käyttää apuna tomusokeria.
Nosta marsipaani kakun päälle
ja leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä.
Koristele kakku tomusokerilla.
Vinkki: Kokeile vadelman tilalla muita marjoja ja hilloja.
Vinkki: Kokeile vadelman tilalla muita marjoja ja hilloja.
Ylijääneestä marsipaanista voit muotoilla ruusuja kakun päälle.
Voit pakastaa loput kakkupohjasta
ja käyttää myöhemmin erilaisten jälkiruokien kanssa.
- Tai sitten voit tehdä, niin kuin minä, eli hankkia lähikaupan pakastimesta prinsessakakun odottamaan aikaa parempaa, kun saadaan taas tavata ja halata...
-Ei saa surettaa
Leikittäiskö prinsessaa...
Leikittäiskö prinsessaa...
/Maija Vilkkumaa
6 kommenttia:
Niin, oliko sinulla synttäritkin ?
T: Anne
nam``😋
..kaupan pakastealtaista nykyään löytää monia halaus-kakkuja 🤗
Sinulle lähetän 😊🌞
Anne, juu on. Samoin tyttäreni syntymäpäivä on tänään. 💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
Liisa, kiitos, ilmankos olikin aurinkoista. :) 💗💗💗💗
Onnea molemmille! Välillä on hyvä tuntea itsensä prinsessaksi ja hemmotella kunnolla :)
Kiitos onnitteluista Hitunen =)
Lähetä kommentti