jonka kunniaksi laitankin tähän
yhden hyvän ja helpon suklaakakkuohjeen.
VADELMASUKLAAKAKKU (Myös GL)
Pohja:
3 kanamunaa
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja tai 2,5dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
150g sulatettua tummaa suklaata
150g sulatettua voita
Kuorrute:
½ dl kermaa
20g voita
150g tummaa suklaata
Lisäksi:
Vadelmamarmeladia
Vahvaa kylmää kahvia kostutukseen
Laita uuni 175 asteeseen
Voitele ja jauhota kakkuvuoka
Sulata suklaa ja voi kattilassa koko ajan sekoittaen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin
Lisää jauhot varovasti käännellen vaahtoon
Lisää jäähtynyt suklaavoiseos taikinaan varovasti
Paista 35-40 minuuttia
Anna jäähtyä ja kumoa
Jäähdytä yö jääkaapissa
Kostuta seuraavana päivänä kakkupohjaa vahvalla kahvilla
Levitä vadelmamarmeladia kakun päälle
ja lopuksi kuorrute marmeladin päälle
Kuorrute:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja sulata, älä kuumenna
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
Kaada kuorrute kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi
Jäähdytä kakkua kylmässä ennen tarjoilua
Ohje: www.heirol.fi-kakkuvuoan pohjasta
hiukan muokattuna Timo Stolpen alkuperäisestä ohjeesta.
3 kanamunaa
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja tai 2,5dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
150g sulatettua tummaa suklaata
150g sulatettua voita
Kuorrute:
½ dl kermaa
20g voita
150g tummaa suklaata
Lisäksi:
Vadelmamarmeladia
Vahvaa kylmää kahvia kostutukseen
Laita uuni 175 asteeseen
Voitele ja jauhota kakkuvuoka
Sulata suklaa ja voi kattilassa koko ajan sekoittaen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin
Lisää jauhot varovasti käännellen vaahtoon
Lisää jäähtynyt suklaavoiseos taikinaan varovasti
Paista 35-40 minuuttia
Anna jäähtyä ja kumoa
Jäähdytä yö jääkaapissa
Kostuta seuraavana päivänä kakkupohjaa vahvalla kahvilla
Levitä vadelmamarmeladia kakun päälle
ja lopuksi kuorrute marmeladin päälle
Kuorrute:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja sulata, älä kuumenna
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
Kaada kuorrute kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi
Jäähdytä kakkua kylmässä ennen tarjoilua
Ohje: www.heirol.fi-kakkuvuoan pohjasta
hiukan muokattuna Timo Stolpen alkuperäisestä ohjeesta.
10 kommenttia:
Oih! Kuulostaa tosi herkulliselta kakulta. Sinulla on jauhopeukalo.
Sukulaissielu
Looks so tasty!!!
Hyvältä näyttää, nam.
=)
Thank You Judy. =)
Kiitos Kirsti. =) Ei vaan ole mikään kiireisen kakku kun pitää tehdä jo viimeistään edellisenä päivänä. =)
Kiitos SS suklaayllätyksestä jonka postiljooni toi. :)❤❤❤
Sattuipa se sopivasti tämän kanssa :-) Itse olen sinulle paljosta velkaa. <3 <3 <3.
SS
Voi ei! Etkä ole! Päinvastoin ystävä hyvä. ❤
Haleja! ❤
Olit ja autoit ja se on paljon se.
Kiitos haleista. Haleja sinne! Oikein paljon.
SS
Lähetä kommentti